Greet Vaatstra ontvangt de oorkonde.
Greet Vaatstra ontvangt de oorkonde. Foto: Zuiderzeezwemmers

Na 30 jaar moet Zuiderzeezwemmers verder zonder vaste trainster

Sport

DRONTEN - Greet Vaatstra was dertig jaar lang de vaste trainster van Zuiderzeezwemmers (ZZZ), maar aan die periode is een einde gekomen. Vorige week maandag nam Vaatstra afscheid van de club en dat gebeurde in stijl: ze werd lid van verdienste.

Vaatstra heeft volgens de club veel betekend voor de zwemsport in Dronten. “Ze heeft de afdeling elementair zwemmen helpen oprichten, voor jonge zwemmers die pas hun diploma hebben gehaald. Ze heeft door de jaren heen heel wat jonge zwemmers de basistechnieken van het zwemmen, waterpolo en synchroonzwemmen bijgebracht”, meldt Rolanda Kuijpers namens ZZZ Elementair. 

Die afdeling van haar vereniging nam tijdens haar laatste training uitgebreid afscheid. Zonder dat Vaatstra iets vermoedde waren haar man, dochters en twee kleinkinderen aanwezig. Ook waren er veel leden en oud-leden van de partij en werd er gezorgd voor hapjes, frisdrank en toastjes. “Dit alles geregeld door enkele vrijwilligers van elementair”, weet Kuijpers. 

Lid van verdienste

Nadat Vaatstra alle cadeaus in ontvangst had genomen, kwam het bestuur van Zuiderzeezwemmers met de grootste verrassing van de dag: zij benoemden haar tot lid van verdienste van de club. Uit handen van de voorzitter ontving ze de bijbehorende oorkonde en een bos bloemen. “Al met al een zeer geslaagd afscheid. We zullen je missen Greet, bedankt voor alles”, schrijft Kuijpers.

!