Robbin Posthuma maakte een goal namens Swift'64
Robbin Posthuma maakte een goal namens Swift'64 Foto: ©maartenheijenk.nl

Oefenvoetbal: Gelijkspel asv Dronten, Swift’64 nipt onderuit

DRONTEN/SWIFTERBANT - Asv Dronten is de oefencampagne dinsdagavond begonnen met een verdienstelijk gelijkspel tegen Flevo Boys. Swift’64 verloor nipt van tweedeklasser SC Emmeloord.

De Drontenaren troffen in hun eerste oefenwedstrijd van het seizoen vierdedivisionist Flevo Boys en kwamen via Yanick Leichtenberg al vrij snel op voorsprong. Nog voor de rust werd het echter gelijk, want vanaf de penaltystip zorgde Gerben Visser voor de 1-1. Dat was in Dronten ook de eindstand.

Nederlaag

Swift’64 speelde haar tweede wedstrijd van de voorbereiding en trof op eigen veld het SC Emmeloord van Robert Staarman. Hij ging op bekend terrein met de zege aan de haal, al kwam Swift door een goal van Robbin Posthuma in eerste instantie nog wel aan de leiding. In de tweede helft was Wouter van der Velden namens de Emmeloorders al snel goed voor de gelijkmaker en in de slotfase zorgde Marc Loosman voor een 1-2 eindstand.