Patrick Posthuma, trainer asv Dronten, zag zijn ploeg eenmaal scoren.
Patrick Posthuma, trainer asv Dronten, zag zijn ploeg eenmaal scoren. Foto: ©maartenheijenk.nl

Asv Dronten sleept er een gelijkspel uit tegen SVI

DRONTEN - Makkelijk ging het dinsdagavond zeker niet voor asv Dronten, maar op het Berend Elzerman Toernooi van VSCO’61 speelde het wel met 1-1 gelijk tegen SVI. Die ploeg speelt net als de Drontenaren in de eerste klasse E.

Asv Dronten kwam na 24 minuten op een 0-1 achterstand, maar een minuut later zorgde Maikel Bosch alweer voor de gelijkmaker. Die 1-1 bleef tot het einde op het bord staan. Asv Dronten-trainer Patrick Posthuma vond zijn ploeg vooral fysiek erg sterk. "Vanavond een moeilijke wedstrijd gespeeld tegen SVI. Grootste plus is onze conditionele en fysieke staat, zeker gezien de eindfase waarin we de overhand kregen", reageert hij.

De Drontenaren kregen in de slotfase namelijk nog kansen op de overwinning, maar het bleef bij die 1-1. "Veel leermomenten die nu nog mogen, maar ruimte geven voor verbetering", aldus Posthuma.