Afbeelding
Foto: Markus Spiske

WK voetbal: hier moet je in de gemeente Dronten zijn

Sport

DRONTEN - Het wereldkampioenschap voetbal in Qatar staat op het punt van beginnen en op sommige plaatsen binnen de gemeente Dronten is het mogelijk om samen naar de wedstrijden van Oranje te kijken. 

Dronten

In Dronten is het mogelijk om de wedstrijden van het Nederlands elftal te bekijken bij Moellies, waar iedereen welkom is. Dat geldt ook voor Café de Overkant in Dronten-Zuid, waar de kroeg al helemaal in het oranje is gestoken.

Bij de voetbalverenigingen in Dronten, asv Dronten en Reaal Dronten, zijn er ook wat activiteiten. Een aantal jeugdteams van asv Dronten gaat maandag de eerste wedstrijd gezamenlijk kijken, net als op vrijdag 25 november. “Het moet nog een beetje meer gaan leven”, stelt voorzitter Jan Bollemaat, die daar wel eens gelijk in kan hebben. 

Reaal Dronten organiseert een WK-actie via www.wkactie.nl/svreaaldronten. Belangstellenden kunnen een donatie van vijf euro doen, daarvoor een uitslagenvakje kiezen en bij de juiste uitslag win je maximaal honderd euro. Voor de wedstrijd van vrijdag 25 november gaat de kantine open, dit is uitsluitend voor leden, sponsoren en vrijwilligers van de club. 

Swifterbant

Bij voetbalvereniging Swift’64 kijken ze vrijdag 25 november de wedstrijd van Nederland tegen Ecuador gezamenlijk, dat doen ze in de kantine van de club. De andere groepswedstrijden worden niet uitgezonden in de kantine, over de knock-outfase is niets bekend. 

Biddinghuizen

Het is in Biddinghuizen traditie om de wedstrijden van Nederland op een eindtoernooi gezamenlijk te bekijken, de laatste edities in een tot stadion omgebouwde aardappelschuur. De traditie blijft in stand, maar dit jaar wel in kleiner formaat. De kantine van BAS Voetbal gaat open als het Nederlands elftal speelt, voor leden is de toegang gratis. Niet-leden kunnen voor vijf euro donateur worden, dan zijn ze ook welkom. Aanmelden is verplicht, dat kan hier.

Zijn er nog meer plekken waar je in Dronten naar de WK-wedstrijden kunt kijken? Laat het dan weten!