Patrick Posthuma, hoofdtrainer van asv Dronten, treurde amper.
Patrick Posthuma, hoofdtrainer van asv Dronten, treurde amper. Foto: Wouter Foppen

Asv Dronten ruikt de periodetitel, maar viert alleen knappe zege

Sport

DRONTEN - Een minuutje of tien, zolang heeft asv Dronten zaterdagmiddag zicht op het winnen van de eerste periodetitel. Maar koploper Quick’20 speelt toch nog het broodnodige puntje bij elkaar, waardoor asv Dronten alleen de zege op Noordscheschut (2-1) kan vieren. “We hebben het grandioos gedaan”, vindt asv Dronten-trainer Patrick Posthuma.

Niemand houdt er vooraf rekening mee dat asv Dronten nog kans heeft op het winnen van de eerste periodetitel. En om eerlijk te zijn, dan moet er ook wel heel veel op zijn plaats vallen. Allereerst moet asv Dronten winnen van Noordscheschut, de nummer twee van de ranglijst. Dat Noordscheschut de nummer twee is, is in Dronten nauwelijks te zien. De thuisploeg is vele malen beter, terwijl de gasten niet verder komen dan de duels aangaan en vooral de lange bal spelen.

Asv Dronten lijkt daarom een eenvoudige zege te boeken. Het verliest na drie minuten al sterkhouder en aanvoerder Yordi Schols, maar dat deert de ploeg niet. Via invaller Kevin van der Vlag wordt het na een kwartier 1-0 en na de rust zorgt Martijn Timmer na een schitterende aanval voor de 2-0. Er is geen vuiltje aan de lucht. “Ik denk dat we echt goed voetbalden, zeker in de openingsfase waren we furieus”, stelt coach Posthuma.

Slotoffensief

Toch wordt het nog spannend, omdat asv Dronten een kwartier voor tijd een tegengoal incasseert. Noordscheschut ruikt dan bloed, gooit er nog een flink slotoffensief uit, maar de punten blijven in Dronten. “We hebben het grandioos gedaan, dat meen ik echt. Hier ben ik heel blij mee”, zegt Posthuma, terwijl zijn mannen op een telefoontje naar de wedstrijd tussen Quick’20 en Hulzense Boys aan het kijken zijn.

Waarom? Omdat Hulzense Boys daar met 1-2 voor staat, KHC dik verloren heeft, en dat houdt in dat asv Dronten virtueel periodekampioen is. Dat feestje gaat echter aan de neus van de Drontenaren voorbij, omdat Quick’20 nog de 2-2 maakt. Posthuma treurt amper: “De winnaar van de eerste periode kakt vaak in, dus ik hoef ‘m niet zo graag te winnen. Het zou natuurlijk fantastisch zijn, maar dat Quick de periode pakt, vind ik ook best.”

Afbeelding
Gemeente Dronten legt al ruim 3 ton opzij voor eerste grote uitbreidingsplannen 21 uur geleden
Afbeelding
Informatiemarkt, dansen en muziek tijdens Dag van de Ouderen in De Meerpaal 22 uur geleden
Afbeelding
Percentage zzp'ers ligt in gemeente Dronten precies op het landelijk gemiddelde 22 uur geleden