Patrick Posthuma, hoofdtrainer van asv Dronten, zag zijn ploeg met 3-3 gelijkspelen. Foto: Wouter Foppen

Knap resultaat asv Dronten, BAS droogt Zalk af

DRONTEN/BIDDINGHUIZEN - De voetballers van asv Dronten en BAS hebben zaterdag hele aardige oefenwedstrijden gespeeld. De Drontenaren speelden met 3-3 gelijk tegen derdedivisionist VVOG, BAS had geen kind aan medevierdeklasser Zalk: 0-5.

Asv Dronten had het in eerste instantie lastig met VVOG, logisch gezien het niveauverschil. Het resulteerde bij rust in een 2-0 achterstand en kort na de thee werd het zelfs 3-0. Toch kwamen de Drontenaren keurig terug in de wedstrijd, mede door een puik optreden van Yordi Schols. De aanvoerder nam zijn ploeg bij de hand en was hoogstpersoonlijk met drie treffers goed voor een 3-3 eindstand.

Dikke zege BAS

BAS startte de voorbereiding op de tweede seizoenshelft met een klinkende zege in en tegen Zalk. De Biddinghuizenaren stonden bij rust met 0-1 voor door een goal van Bas van Luenen en hij zorgde kort in de tweede helft ook voor de 0-2. Daarmee brak het verzet van Zalk definitief en liep BAS uit naar een dikke zege. Luca Schaap maakte 0-3 en Mike Geres nam met twee treffers het slotakkoord voor zijn rekening: 0-5.

In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 7 uur geleden