Afbeelding
Foto: Wouter Foppen

BAS rekent af met Veluwse Boys, ook zege Reaal Dronten

Sport

BIDDINGHUIZEN/DRONTEN - BAS nestelt zich langzaam in de subtop van de vierde klasse E, de zege van zaterdag op Veluwse Boys (3-1) helpt daar lekker bij mee. Reaal Dronten boekte bij Kampen een krappe overwinning: 1-3.

De Biddinghuizenaren kwamen wat moeizaam op gang, maar kwamen wel op voorsprong. Een voorzet van Martin Wubs werd door Leander Touw binnen gekopt, maar het lukte BAS niet om met een voorsprong naar de kleedkamer te gaan. Veluwse Boys kwam een dikke tien minuten voor rust weer langszij. 

In de tweede helft lukte het BAS om Veluwse Boys alsnog over de knie te leggen, al duurde dat wel tot diep in de slotfase. Bas van Luenen zorgde voor de 2-1 en kort daarna nam Mike Geres de beslissende 3-1 voor zijn rekening. 

Reaal wint ook

Reaal Dronten, uitkomend in een andere vierde klasse, won met 1-3 van Kampen. De Kampenaren kwamen nog wel op voorsprong, maar Reaal stelde orde op zaken en nam alsnog de punten mee naar Dronten. Nabil Essaddouqi was twee keer trefzeker, Taha Fawzi zorgde in de slotfase voor de bevrijdende 1-3. 

Door die zege sloot Reaal Dronten weer aan bij ‘s-Heerenbroek. De topper tegen CSV’28 was een prooi voor die ploeg, waardoor het bovenin razend spannend is. CSV is met 19 punten de nieuwe koploper, ‘s-Heerenbroek heeft evenveel punten, terwijl Reaal met 18 punten de nummer drie is.

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 15 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 15 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 16 uur geleden