ASVD | Q-cape wint weer belangrijk duel tegen de Granaet

Sport Ingezonden

DOKKUM - Deze week was er wederom een wedstrijd waarin er veel op het spel stond bij ASVD | Q-cape. Tegen de Granaet uit Dokkum, welke samen met de Drontenaren onderin de 1e klasse A bivakkeren, was er dan ook veel aan geleden om de wedstrijd met winst af te sluiten. Voor het thuispubliek stond de streaming camera aan en konden mensen thuis meekijken met de wedstrijd. Aan het begin van de wedstrijd duurde het even voordat de doelpunten vielen. Na de 2-2 gaven de groenen gas en wisten een run te nemen naar 2-10 voordat de Dokkumers weer een doelpunt wisten te maken.

ASVD | Q-cape had haar tegenstander goed in de tang en verdedigde zeer sterk, de verdedigende druk gaf echter wel een groot aantal vrije ballen en strafworpen aan haar tegenstander. Het geluk voor ASVD | Q-cape was dat de Granaet daarbij in bijna alle gevallen deze kansen niet te verzilveren. Aan het einde van de eerste helft was er een stand van 7-13 te noteren, waarbij de Drontenaren met een goed gevoel de kleedkamer konden opzoeken.

Aan het begin van de eerste helft was het echter niet ASVD | Q-cape welke goed uit de kleedkamer kwam, maar haar tegenstander uit Dokkum. Na tien minuten en een run van drie doelpunten op rij hadden ze dan ook een even groot aantal doelpunten weten te maken als in de gehele eerste helt. Daarna was echter het verzet gebroken bij de blauw-gelen en vielen de voornamelijk afstandschoten vooral bij de bezoekers. In de slotfase kon ASVD | Q-cape de wedstrijd uitspelen en met een ruime overwinning de terugreis naar Dronten maken met zeer belangrijke punten in de tas.

Doelpunten kwamen van: Sem 9, Thijmen 7, Joram 7, Asmara 3, Naomi 1 en Tessa 1

Door deze belangrijke overwinning doet ASVD | Q-cape goede zaken om degradatie te ontlopen en staan ze met 4 punten voor op haar directe belager (de Granaet). Met nog twee wedstrijden te gaan heeft ASVD | Q-cape een zeer goede uitgangspositie met nog twee resterende wedstrijden. Volgende week is er de uitwedstrijd naar de Wâlden in Oentsjerk, waarna op 1 april ASVD | Q-cape haar laatste zaalwedstrijd speelt thuis tegen Exakwa uit Lelystad.