ASVD | Q-cape niet opgewassen tegen koploper CSL

Sport Ingezonden

BRITSUM - ASVD | Q-cape reisde zaterdag af naar het Friese Britsum voor een wedstrijd tegen CSL, de ongeslagen koploper uit de competitie. In de thuiswedstrijd was het gat slechts 4 doelpunten in Dronters nadeel, dus vooraf werd gehoopt op een stunt. Toch verloor de ploeg met 29-18.

De ploeg van de bijgetekende Eric Geijtenbeek, wist het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken. Het vak met daarin Robin ter Woord, Sem Oosterom, Brit Koster en Jolien Oosterhoff scoorde in hun tweede aanval meteen een doelpunt. Daarna was het de taak aan Thijmen Sipkens, Joram Oosterom, Tessa Lagemaat en Naomi Bos om deze score te verdedigen. Het makkelijk spelende CSL wist echter korte metten te maken met de verdedigende stellingen welke de groenen hadden in genomen en scoorden snel de gelijkmaker. Na 10 minuten in de eerste helft was de geel-zwarte formatie reeds uitgelopen naar een 6-1 voorsprong, waarna het tweede doelpunt voor ASVD | Q-cape eindelijk viel.

Het wou niet lukken voor de spelers van ASVD | Q-cape welke met korte aanvallen, bestaande uit ofwel een plaatsfout dan wel een éénschots aanval, maar geen grip kregen op de doorscorende Friese ploeg. Halverwege de eerste helft werd er dan ook aangekeken tegen een achterstand van 10 punten in het nadeel van de groen-witten. Tegen het einde van de tweede helft kwam er toch wat meer spel en wist de korf ook door de Drontenaren vaker en beter te worden doorboord, en werd het gat verkleind en kon de thee worden opgezocht met een ruststand van 15-9.

De tweede helft gaf geen ander beeld dan in de eerste, en speelde de koploper in de 1e klasse B haar aanvallen goed uit en wist het over vele schijven te scoren. Met nog 15 minuten te gaan was het gat tussen de nummer 1 en 6 uit de competitie weer opgelopen naar 10 doelpunten verschil. Tegen het einde van de tweede helft was de scherpte er bij CSL wel vanaf en begonnen ze ook meer één schots aanvallen te draaien en kon ASVD | Q-cape mee scoren. In de laatste minuten van de wedstrijd werd het publiek nog getrakteerd op een mooi aantal doelpunten door over en weer te scoren voordat het eindsignaal klonk bij een eindstand van 29-18.

Doelpunten waren er van: Joram 6, Thijmen 4, Sem 3, Brit 2, Robin 1, Tessa 1 en Naomi 1.

Aankomende zaterdag is er geen wedstrijd voor ons eerste, maar aankomende donderdag is er om 20.45 uur wel een oefenwedstrijd tegen Oranje – Zwart. Zaterdag 11 maart speelt ASVD | Q-cape de zeer belangrijke wedstrijd  tegen directe concurrent Parabool.