Patrick Posthuma, hoofdtrainer van asv Dronten.
Patrick Posthuma, hoofdtrainer van asv Dronten. Foto: Wouter Foppen

Asv Dronten houdt punt over aan spannende strijd

HULSEN - De groenwitten van trainer Patrick Posthuma speelden zaterdagmiddag tegen Hulzense Boys met 2-2 gelijk. Het was een spannende strijd waarin asv Dronten tegen een effectieve tegenstander.

De Drontenaren namen na een kwartier spelen de leiding. Uit een hoekschop van Yordi Schols werkte Cliff de Brons de bal in het doel. Asv Dronten kon maar kort genieten van de voorsprong, want een paar minuten later stond de gelijkmaker al op het scorebord. Kort voor het rustsignaal pakt de thuisploeg zelfs de voorsprong door uiterst effectief met de gegeven kansen om te gaan.

Met veel strijdlust kwamen beide ploegen uit de kleedkamers, maar grote kansen blijven uit het eerste deel van de tweede helft. Daarna neemt asv Dronten toch het voortouw. Rihairo Meulens brengt in de 71e minuut zijn ploeg op gelijke hoogte. Daarna toont asv Dronten zich het gevaarlijkst met onder meer een spectaculaire omhaal. Toch houdt Hulzense Boys stand. Asv Dronten pakt na twee verliespartijen weer een punt. Bovenin speelde WHC ook gelijk, maar verloor Quick’20 van Go Ahead Kampen.

Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 8 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 9 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 9 uur geleden