Yordi Schols is de grote man bij winnend asv Dronten

DRONTEN - “Afgelopen, eindstand 5-2, man of the match mag u raden”, kopt het twitteraccount van asv Dronten zaterdag na de zege op Vroomshoopse Boys. Dat raden gaat de lezers ongetwijfeld goed af, want er is maar één optie: Yordi Schols.

De 25-jarige aanvoerder van de eersteklasser etaleert al een mooi tijdje zijn klasse in het shirt van asv Dronten en ook zaterdag was het weer raak. Hulzense Boys kreeg geen enkele grip op Schols, die zijn ploeg bij de hand nam en liefst vier van de vijf goals voor zijn rekening nam.

Vrije trap

Asv Dronten kwam nog wel op achterstand, maar Schols trok de stand na een half uur weer gelijk. Tien minuten later zag hij een vrije trap nog op de lat uiteen spatten, maar kort voor de rust zorgde de captain alsnog voor een 2-1 voorsprong.

Na de rust ging Schols rustig door. Hij maakte na een uur spelen zijn derde, werkte ook zijn vierde nog binnen en besliste daarmee hoogstpersoonlijk de wedstrijd. Hulzense Boys deed nog wel iets terug, Martijn Timmer scoorde ook nog, maar het was toch vooral de middag van Schols.