Afbeelding
Foto: Stockfoto

Asv Dronten, Swift’64, Reaal en BAS winnen allemaal

Sport

DRONTEN - Alle vlaggeschepen van de voetbalverenigingen uit de gemeente Dronten waren zaterdag succesvol. Door een treffer in het laatste kwartier won asv Dronten met 0-1 in en van Noordscheschut door een doelpunt van Yordi Schols. 

Met de zege in Drenthe weten de mannen van coach Patrick Posthuma, weliswaar op enige afstand, in het kielzog te blijven van de bovenste drie.

Swift’64 speelde ook uit, en kregen het nog benauwd na een 0-3 voorsprong. Goalgetter Bas van Spronsen (2) en Robbin Posthuma scoorden voor blauwwit. De eindstand werd 2-3 en de ploeg uit Swifterbant pakt belangrijke punten waarmee het de kans vergroot ook volgend jaar in de derde klasse te mogen spelen.

Reaal knokte zich op een zwaar knollenveld in Zwolle naar een 1-4 zege op HTC. Richendly Richards scoorde driemaal. Reaal staat vierde met weliswaar acht punten minder dan de koploper, maar heeft twee wedstrijden minder gespeeld. Daardoor heeft de club het in eigen hand of het zich nog echt gaat mengen in de kampioensstrijd.

Ook BAS draait bovenin mee. Met vier punten verschil van de koploper staan de Biddinghuizenaren derde. BAS won nipt van -directe concurrent in de subtop- SEH met 2-1. Na een achterstand bezorgen Yuri van den Dikkenberg en Mike Geres met goals voor de zege.