van l. naar r. Jesper Dinger, Carlijn Boltendal, Jarick Stoop, Myrthe Dam en Ilmar Stoop, het ZZZ team van de derde Kampioenschapsdag.
van l. naar r. Jesper Dinger, Carlijn Boltendal, Jarick Stoop, Myrthe Dam en Ilmar Stoop, het ZZZ team van de derde Kampioenschapsdag. Foto: Zuiderzeezwemmers

Vijfmaal goud voor Myrthe Dam op GK lange baan

Sport Ingezonden

DRONTEN - Gedurende twee weekenden werden in Nijmegen de Gelderse langebaan Kampioenschappen gehouden voor Junioren, Jeugd en Senioren zwemmers. Op 13, 14, 20 en 21 mei mochten zwemmers met de behaalde limieten het opnemen tegen elkaar voor de Gelderse kampioenschapstitels.

Van de Zuiderzeezwemmers verschenen er 4 Heren en 4 Dames aan de start, samen goed voor 39 individuele starts en 2 estafette teams. In de medaillespiegel deden zij het weer uitstekend, de score werd hier hooggehouden door de geweldige prestaties van Myrthe Dam die elf medailles wist te veroveren waarvan vijf gouden. Er waren ook medailles voor Carlijn Boltendal, Jesper Dinger, Daniël van Dijk en Jarick Stoop. In totaal zwom de Drontense zwemvereniging achttien medailles bij elkaar, goed voor een 7e plaats in de medaille spiegel, achter voornamelijk grote zwemverenigingen uit het district.

Er werd weer een bijzonder sportieve strijd gestreden door de 257 zwemmers van 28 zwemverenigingen uit district Gelderland. Voor de Zuiderzeezwemmers namen deel Myrthe Dam, Carlijn Boltendal, Jesper Dinger, Daniël van Dijk, Jarick Stoop, Ilmar Stoop, Dagmar Kruik en Kimberley Olieman. De grootste verbetering werd gezwommen door Carlijn Boltendal op de 400m wisselslag. In totaal werden er 15 persoonlijke 50m bad records gezwommen, prachtige prestaties. De vijf gouden, vijf zilveren en acht bronzen medailles werden als volgt verdeeld. Myrthe Dam zwemmend in de categorie jeugd 1en2, behaalde de hoogste podiumplaatsen, zij wist 5 maal goud te winnen dat deed ze op de 200m vrij, 50m vrij, 200m school, 400m vrij en de 100m vrij. Zilver was er voor haar op de 200m wissel, 400m wissel, 100m vlinder en de 200m vlinder en ze won brons op de 50m vlinder, en de 100m school.  Zilver was er voor Carlijn Boltendal op de 200m rugslag, zij zwom zich als Jeugd 1 zwemster netjes tussen de één jaar oudere meisjes naar het podium, ze won brons op de 400m wissel en de 100m vlinder. Overige bronzen medailles waren voor Jesper Dinger in de jeugd 1en2 categorie op de 200m school en de 400m wissel, Daniël van Dijk in de categorie junioren 3en4 en Jarick Stoop bij de Senioren, respectievelijk op de 100m vlinder en de 50m vlinder, beiden na een heel spannende race, met maar enkele honderdsten van een seconde verschil. Carlijn Boltendal (7x) en Jesper Dinger (1x) kregen certificaten uitgereikt, omdat ze zich bij de beste vier tot zes zwemmers zwommen op een afstand in hun leeftijd categorie.

Tot slot zwom in de categorie All-in het 4x100m vrijeslag gemengd team met Carlijn Boltendal, Myrthe Dam, Ilmar Stoop en Jarick Stoop zich naar een mooie vierde plaats en het 4x100m wisselslag gemengd team, met Carlijn Boltendal, Jesper Dinger, Daniël van Dijk en Myrthe Dam wist zesde te worden.

Afbeelding
AIR, Arooj Aftab, Miles Kane en Jonny Greenwood (Radiohead) op Lowlands 19 uur geleden
Afbeelding
Agenda zaterdag: Opwekking, open huis voedselbank, G-korfbal, Peppa, voetbal 20 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek naar arbeidsmigranten en permanente bewoning Boschberg en Bremerberg 20 uur geleden