Emma Jansen met haar gewonnen medailles op de 100m rug en 200m vrije slag
Emma Jansen met haar gewonnen medailles op de 100m rug en 200m vrije slag Foto: Aangeleverd

Goud en tweemaal Brons voor Emma Jansen van ZZZ

Sport Ingezonden

VAASSEN - Op 11 en 12 maart werden de Gelderse Minioren Finales 2023 gezwommen in Vaassen voor zwemmers uit geboorte jaar 2011 t/m 2014. Voor de Zuiderzeezwemmers verscheen de 10-jarige Emma Jansen aan de start. Ze kwam uit in de categorie minioren 4/5 en zwom een prachtig kampioenschap. Ze verscheen op alle zes de afstanden voor haar leeftijd aan de start en wist zich driemaal naar een podiumplaats te zwemmen. Ze won de 100m rug en wist ondanks het pittige programma 5 persoonlijke tijden aan te scherpen.

Emma was bijzonder verrast met haar prestatie op de eerste afstand, de 200m wisselslag. Tijdens de KNZB Minioren Circuit wedstrijden, eerder in het seizoen gehouden, had ze zich met een vijfde tijd weten te plaatsen voor deze afstand en nu pakte ze met een pr van ruim 20 seconden in een tijd van 3.21.12 het brons. Op de 100m rug zwom ze een prachtige race en ondanks dat ze één van de jongsten was in de categorie, wist ze te winnen in een pr van 1.31.07. De laatste afstand, de 200m vrije slag werd een pittige race, waarbij ze zich voor de derde maal naar het podium zwom in een pr van 3.00.86. Tot slot kon ze voor haar prachtige prestaties op de 100m vrije slag, School en Vlinderslag, waarop ze vijfde werd, mooie certificaten in ontvangst nemen.