Flevo Delta heeft verschillende loopgroepen.
Flevo Delta heeft verschillende loopgroepen. Foto: Flevo Delta

Kom bij de Club | Loopgroepen van Flevo Delta: “Hardlopen op jouw eigen niveau”

Sport Kom bij de Club

DRONTEN - DeDrontenaar.nl stelt verenigingen in de gelegenheid om leden te werven via de rubriek ‘Kom bij de Club‘. Stuur jouw artikel en foto naar redactie@dedrontenaar.nl.

Loopgroepen Flevo Delta

Bij atletiekvereniging Flevo Delta kun je hardlopen op je eigen niveau. Of je een beginnende loper bent of dat je al een marathon hebt gelopen, je kunt aansluiten bij een groep met een vergelijkbaar tempo. 

Elke training bij A.V. Flevo Delta begint met inlopen om de spieren warm te krijgen. Na het inlopen doe je losmakende oefeningen waarbij de verschillende spiergroepen worden aangesproken. Voordat je aan de kern begint werk je aan je looptechniek in de oefeningen tijdens de loopscholing. De kern van de training is een afwisseling in duurloop, interval en piramidelopen in combinatie met spelvormen. In dit alles word je begeleid door gediplomeerde trainers.

“Bij Flevo Delta doe ik veel meer variatie in trainingen dan toen ik voor mijzelf ging lopen. Hierdoor is mijn conditie en looptechniek verbeterd. Je krijgt feedback van de trainer waardoor je gemakkelijker en met meer plezier gaat lopen. Ook is het lopen met loopmaatjes die een vergelijkbaar niveau hebben stimulerend en veel gezelliger dan alleen lopen. En de afwisseling tussen training op en buiten de atletiekbaan vind ik heel plezierig”, zegt Albert. 

Bij Flevo Delta zijn er vier verschillende niveaus bij de loopgroepen. In overleg met de trainers kun je aansluiten bij de groep van jouw niveau.  De trainingstijden zijn op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond om 19.30 uur. De startlocatie is de atletiekaccommodatie Educalaan 18 te Dronten. Voor vragen of informatie kun je mailen naar ledenadministratie@avflevodelta.nl of bel met Henk Moerkens 06 - 2122 7565.

Kom bij de Club