Afbeelding
Foto: Flevo Delta

Kom bij de Club | Flevo Delta over baanatletiek: “Een sport voor iedereen”

Sport Kom bij de Club

DRONTEN - DeDrontenaar.nl stelt verenigingen in de gelegenheid om leden te werven via de rubriek ‘Kom bij de Club‘. Stuur jouw artikel en foto naar redactie@dedrontenaar.nl.

Baanatletiek Flevo Delta

Atletiek = lopen + springen + werpen. Een eenvoudige formule voor de ‘moeder der sporten’. Je kunt hierbij denken aan sprinten, hordenlopen, hoog- en verspringen, kogelstoten of discuswerpen. Kortom atletiek is een zeer gevarieerde sport met veel afwisseling.

Atletiek is een unieke sport die mensen samenbrengt, ervaringen laat delen en een hecht team doet ontstaan tijdens trainingen en wedstrijden. Bij iedere training moet je jezelf overtreffen, wat goed is voor je mentale sterkte. Je eerste passen op de baan zal je je de rest van je sportcarrière blijven herinneren en zal je blijven meedragen.

Atletiek is een sport voor iedereen! Atleten beginnen er vaak erg jong aan! Daardoor kunnen ze goed op veelzijdigheid trainen, in het begin op een speelse manier. De eerste jaren wordt er samen getraind. De wedstrijden starten al op jonge leeftijd en verhogen je zelfredzaamheid en je doelgerichtheid. 

Vanaf het jaar dat je 16 wordt zijn er diverse specialisatiegroepen met vakbekwame trainers. Onder andere voor het werpen, diverse springnummers, polsstokhoogspringen, sprint/horden, midden-lange afstand. Je kunt  verschillende groepen combineren.  De trainers leveren zoveel mogelijk maatwerk.

Bij elke training en wedstrijd wordt het groepsgevoel gestimuleerd, waardoor atleten worden aangemoedigd om elkaar te helpen, elkaar te leren kennen en samen te werken. 

In de atletiek is de precisie van je bewegingen erg belangrijk. Wil je vooruitgang boeken en nog meer van je sport gaan houden, dan is het noodzakelijk om bepaalde technieken aan te leren. Met wat jeugdig enthousiasme en een goede dosis motivatie heb je alles in huis om het eens te proberen! 

Toch nog niet overtuigd? Je mag altijd een paar keer meetrainen zonder verdere verplichtingen. Voor informatie hierover of vragen kun je mailen naar ledenadministratie@avflevodelta.nl

Kom bij de Club