Voorzitter Vincent Zaal en trainer Edward Groot Lipman.
Voorzitter Vincent Zaal en trainer Edward Groot Lipman. Foto: Aangeleverd

Voormalig BAS-speler Edward Groot Lipman nieuwe hoofdtrainer van Reaal Dronten

Sport

DRONTEN - Edward Groot Lipman is met ingang van het komende seizoen de hoofdtrainer van voetbalvereniging Reaal Dronten. De club en trainer gingen een overeenkomst voor één seizoen aan.

Groot Lipman maakte deel uit van de generatie van BAS uit Biddinghuizen die drie keer op rij kampioen werd. Naar zijn zeggen is destijds de kiem gelegd voor zijn trainerschap. Toen zijn zoon ging voetballen, raakte dat in een stroomversnelling. Hij werd jeugdtrainer bij CSV28 in Zwolle en vorig jaar hoofdtrainer van VV Hoonhorst. Daarmee staat hij momenteel tweede in de vijfde klasse.

Reisafstand

De reisduur naar Hoonhorst valt hem echter tegen. Daarom besloot Edward zijn trainerscarrière dichter bij huis voort te zetten. Over zijn overgang naar Reaal zegt hij in een persbericht van de club: “Naast aandacht voor de voetbaltechnische- en voetbal tactische ontwikkeling van spelers lever ik ook graag mijn bijdrage aan Reaals kernwaarden als respect, juiste mentaliteit, betrokkenheid en de sociale functie van de vereniging.”

Reaal verloor zaterdag de uitwedstrijd tegen Wilsum met 1-0 en staat in de vierde klasse één punt boven de hekkensluiters SV Lelystad’67 en Elspeet. Voorzitter Vincent Zaal zegt dat de ambitie van de club is om een stabiele derdeklasser te worden.

Hoofdtrainers