Kampioenen tonen hun gewonnen prijs.
Kampioenen tonen hun gewonnen prijs. Foto: Eigen foto ZZZ

Arayla Sapulette overtreft zichzelf bij clubkampioenschappen Zuiderzeezwemmers

Sport Ingezonden

DRONTEN - De Zuiderzeezwemmers hielden zaterdag hun clubkampioenschappen. De kampioenen zijn: Marit van de Kolk, Kaj Loor, Tuana Apaydin, Daniël van de Berg, Maurijn Rowaan, Irene Hanse, Thijs Fintelman, Emmy Groenenboom, Hiddekella Debrah, Willem van Scherpenzeel, Tess Dugandzic, Ruben de Waardt, Carlijn Boltendal, Daniël van Dijk, Danique Stoop en Jesse van Dijk.

Verslag geschreven door de Zuiderzeezwemmers:

De Zuiderzeezwemmers hebben weer genoten van een geweldig, gezellig en sportief zwem evenement. De Clubkampioenschappen 2023-2024, gehouden op zaterdag 10 februari, werden gezwommen met een recordaantal ZZZ-deelnemers, zowel in de categorieën met startnummer als zonder startnummer. 

De zwemmers zwommen hun baantjes onder het toeziend oog van heel veel familie en vrienden, die getuige waren van een plezierige wedstrijd met prachtige prestaties, waaronder vele persoonlijke records en veel spannende races. De grootste verbetering was voor Arayla Sapulette op de 25m school en rugslag, ook Nick Poeste, Bram van Tongeren en Ruben de Waardt lieten enorme verbeteringen registreren.

Behalve bovenstaande Kampioenen, waren de overige podiumplaatsen voor de zwemmers zonder startvergunning, die starten op de 25 of 50m rug, school en vrijeslag, in de verschillende categorieën, voor; Bram Lodders (2), Stijn Blauw (3), Jesse Blauw (2), Koen Holthuis (3), Natalie Ste ijn (2), Valens v/d Zon (2), Julian v/d Berg (3), Charlotte Brinkman (2), Pernille Kruik (3), Ted Kruijff (2) en Roy Schroten (3) twee laatstgenoemden streden een bijzonder spannende strijd.

In de categorieën voor de wedstrijdzwemmers met startvergunning, werden de plaats twee en drie als volgt verdeeld; bij de jongste minioren meisjes die 25m rug, school en vrijeslag zwommen, werd Arayla Sapulette 2 en Juwayriya Hadhri 3, bij de jongens minioren 4,5en6 die starten op de 25 vlinder en 50m rug, school en vrijeslag werd Yarnick Jungeling 2 en Mounji Hadhri 3. 

Bij de meisjes junioren 2, 3 en 4 die 50m vlinder en 100m rug, school en vrijeslag zwommen, werd Lise Spriensma 2 en Sophie Hoogland 3. Bij de jongens in deze leeftijdscategorie werd Bram van Tongeren 2 en Merijn Bommer 3. Vanaf geboorte jaar 2007 starten alle zwemmers op een 100m vlinder, rug, school en vrijeslag. 

Bij de meisjes jeugd en sen. 1 werd Kimberley Olieman 2 en Lotte Klaver 3, bij de jongens werd Jesper Dinger 2 en Bert Hagting 3. Bij de Senioren dames werd Gaby Zittersteijn 2 en Sanne van Dijk 3 en bij de heren werd Ilmar Stoop 2 en Jarick Stoop 3. 

Tijdens de prijsuitreiking werden ook de zwemmers die in het seizoen 22-23 in aanmerking kwamen voor een KNZB herinnerings- en of prestatiemedaille in het zonnetje gezet. Herinneringsmedailles waren ervoor LAC-zwemmers; Carlijn Boltendal, Myrthe Dam, Annemieke Visch en Bert Hagting en voor Openwater Master zwemmers Luuk Hagting en Adri Pasman. Bronzen prestatie medailles waren ervoor Jeugd zwemmers Myrthe Dam die zich op drie afstanden bij de beste tien van Nederland had gezwommen en Lotte Klaver die op twee afstanden tot de beste tien behoorde.

Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 21 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 21 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 22 uur geleden