Ruben de Waardt (baan 4), Yarnick Jungeling (2) en Merijn Bommer (1) aan de start voor hun 100 meter schoolslag bij de jongste junioren
Ruben de Waardt (baan 4), Yarnick Jungeling (2) en Merijn Bommer (1) aan de start voor hun 100 meter schoolslag bij de jongste junioren Foto: Eigen ZZZ

Zuiderzeezwemmers elf keer op het hoogste podium in Lelystad

Sport Ingezonden

LELYSTAD - De Zuiderzeezwemmers deden zaterdag mee aan een wedstrijd voor de nationale zwemcompetitie in Lelystad. Het leverde elf eerste plaatsen op. Door deze prestaties behouden de Drontenaren de tiende plaats in het klassement van de A-klasse in regio Oost.

Verslag geschreven door de Zuiderzeezwemmers:

Zaterdag 27 januari zwommen de Zuiderzeezwemmers het derde deel van de Nationale Zwem Competitie in Lelystad. Een prachtige wedstrijd, waarin ze met hun team van 25 zwemmers streden om de snelste tijden met de poule concurrenten en daarmee een zo gunstig mogelijk puntenaantal voor het klassement. Ze behaalden 11 maal een programma overwinning, achtmaal een tweede plaats en negenmaal een derde plaats.

De Zuiderzeezwemmers beleefden weer een fijne competitiewedstrijd, waarin ze behoorlijk wat hoge klasseringen lieten noteren in hun poule, met de zwemverenigingen uit Emmeloord, Meppel en Lelystad. Batavia Swim uit Lelystad organiseerde de wedstrijd en er werd een bijzonder sportieve en ook vaak spannende strijd gestreden met elkaar, maar vooral ook tegen de klok. Er werden enorm veel persoonlijke records gezwommen en Sophie Hoogland liet de beste verbetering noteren, dat deed ze op haar 200m wisselslag, die ze met wel 34 seconden aanscherpte in 3.19.88. Er waren ook enorme verbeteringen voor Bram van Tongeren en Lindsey de Haan op de 100m school en voor Jesper Dinger op zijn 400m vrijeslag.

Zwemmers die de punten voor de tellijst bij elkaar zwommen waren, de junioren meisjes Sophie Hoogland, Lise Spriensma, Tess Dugandzic en Sterra Fintelman zwommen zich als eerste op de lijst met een prachtige derde plaats en een flinke verbetering van hun inschrijftijd op de 4x50m wisselslag. 

Op de 100m rugslag waren het de senioren Jesse van Dijk en Danique Stoop die het snelst waren. Bij de jongste junioren was het Lindsey de Haan die zich op de lijst zwom met een flink pr op de 100m vrij. Bij de jeugd op de 400m vrijeslag deed Daniël van Dijk dat met een mooi pr en een derde plaats en bij de meisjes Carlijn Boltendal die de race won. 

Op de 200m wissel won Tess Dugandzic en werd Lise Spriensma derde, beiden met pr. Op de 100m school werden Ilmar Stoop en Myrthe Dam respectievelijk eerste en tweede. 

Na de pauze was het, het jeugdteam van ZZZ (Kimberley Olieman, Carlijn Boltendal, Jesper Dinger en Daniël van Dijk) die de 4x100m vrijeslag wonnen in een tijds verbetering. Op de 200m vrijeslag werden de races gewonnen door Jesse van Dijk en Myrthe Dam, bij de jeugd won Kimberley Olieman de 100m school in een pr en werd Jesper Dinger tweede bij de jongens. 

Bij de oudste junioren werd op deze slag Tess Dugandzic in een pr derde en Lise Spriensma vierde. Op de laatste individuele afstand wonnen bij de senioren Jarick Stoop en Gaby Zittersteijn de 50m vlinder en op het slot nummer de 4x100m wisselslag werden Jesse van Dijk, Jarick Stoop, Danique Stoop en Myrthe Dam na een hele pittige strijd tweede. 

Met al deze prachtige prestaties behouden de Zuiderzeezwemmers de tiende plaats in het klassement van de A-klasse in Regio Oost.

 Havenplein
Alpina (voorheen Sinke) naar Havenplein: "Centraal gelegen locatie" 18 uur geleden
Afbeelding
Nikki Boon breekt schoolrecords tijdens meerkamp in de VS (11 foto's) 19 uur geleden
Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 20 uur geleden