De eerste feestelijkheden bij OWSVD.
De eerste feestelijkheden bij OWSVD. Foto: aangeleverd

40-jarige duikvereniging OWSVD op zoek naar oud-leden en oude foto’s

Sport

DRONTEN - Duikvereniging OWSVD viert dit jaar het 40-jarig bestaan. De club sluit dat jubileum op zaterdag 7 september af met een groot feest. Voor die dag zoekt de vereniging contact met oud-leden. Ook foto’s ‘van mooie momenten uit de geschiedenis’ zijn welkom.

“Veertig jaar geleden startte een enthousiaste groep duikers een vereniging in Dronten, voor een relatief jonge sport”, blikt OWSVD terug, “Duiken met perslucht werd beroepsmatig al over de hele wereld gedaan, maar recreatief stond deze sport nog in de kinderschoenen.”

Steeds veiliger

Door films van onder anderen Jacques Cousteau werd de sport populairder. Omdat het risicovol was, bleef het echter beperkt tot een kleine groep. “In de loop der jaren werd steeds meer bekend over het veilig uitoefenen van deze sport en werd ook de duikuitrusting steeds veiliger, waardoor meer mensen de sport zijn gaan beoefenen”, aldus de vereniging.

OWSVD groeide in de loop der jaren flink. Tot de corona-epidemie uitbrak. Hierdoor verloor de vereniging in korte tijd veel leden. “Inmiddels lijkt het tij gekeerd, want duikers uit de regio weten onze gezellige vereniging weer te vinden”, haalt de jubilaris opgelucht adem.

Eerste duikbrevet

“Een grote groep nieuwe enthousiastelingen startte in oktober met een cursus voor hun eerste duikbrevet. Maar het ledenaantal is ook gegroeid met duikers die al in het bezit waren van een duikbrevet.”

Afgelopen zaterdag trapte OWSVD het feestjaar af met eigen leden. In het komende seizoen organiseert de club ‘allerlei mooie duikavonturen’. En tot slot is er het jubileumfeest op 7 september.

Asv Dronten
Asv Dronten maakt zich op voor kraker, vanmiddag in Apeldoorn 22 uur geleden
Wethouder Duvekot
Peter Duvekot: Jongerenwerk Biddinghuizen kan vanaf mei aan de slag aan De Dreef 22 uur geleden
De officiële opening van de tulpenroute in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er zaterdag te doen? Beleeftuin, tulpenroute, concerten, campers 23 uur geleden