Een moment uit de wedstrijd Asv Dronten - De Bataven.
Een moment uit de wedstrijd Asv Dronten - De Bataven. Foto: peter renkema

Jodi de Boer vlak voor tijd matchwinnaar: Asv Dronten nadert koploper SDC Putten

GENDT - Jodi de Boer kroonde zich drie minuten voor tijd tot matchwinnaar van Asv Dronten in de uitwedstrijd tegen De Bataven. Door een 1-2 overwinning naderde de ploeg van trainer Patrick Posthuma koploper SDC Putten tot op twee punten.

Verslag geschreven door Asv Dronten:

Asv Dronten speelde afgelopen zaterdag de avondwedstrijd in Gendt tegen de Bataven. Al het hele seizoen hijgen beide ploegen elkaar in de nek en ontlopen elkaar weinig.

De eerste helft kwam dit ook naar voren in het spelbeeld. Waarbij Asv Dronten de controle had, kregen beide ploegen kansen om de score te openen, maar leek het er op, dat er een 0-0 ruststand op het bord kwam te staan. Vlak voor rust een domper voor Dronten. Een schot van buiten de 16 leek houdbaar voor keeper Verburg, maar viel toch binnen.

Vol op jacht

Na rust een Asv Dronten dat vol op jacht ging naar de gelijkmaker. Deze viel pas in minuut 68. Een kopbal van De Boer leek al genoeg, maar de uitmuntend spelende keeper van de Bataven kreeg zijn handen nog tegen de bal, waarna deze het hoofd van Maikel Bosch raakte en binnenviel.

Posthuma bracht De Graaf en de Drontenaren kregen kans op kans, maar moesten geduld betrachten tot minuut 87. Uit een afgeslagen corner kwam de bal bij Jodi de Boer, die zich tot matchwinnaar kroonde!

Een geweldige overwinning en de grote vraag is: waar gaat dit eindigen? We verheugen ons nu al op de thuiswedstrijd aanstaande zaterdag tegen WSV Apeldoorn.

Jodi de Boer. (foto: © Maarten Heijenk)