Asv Dronten jaagt op koppositie na knappe winst in kraker

Algemeen

WEZEP - Het voetbalseizoen wordt steeds mooier voor asv Dronten. Na de afgelopen fraaie uitslagen heeft het team van Patrick Posthuma zaterdag met 0-2 toegeslagen in Wezep. Tegenstander WHC stond vooraf met twee punten boven asv Dronten, maar ziet nu de groenwitten passeren op de ranglijst. Met de knappe winst in deze directe confrontatie mogen de Drontenaren blijven dromen van nog meer moois dit seizoen.

De wedstrijd ging het eerste half uur gelijk op vanaf het eerste fluitsignaal. Tot de 36e minuut. Toen haalde Remon Kroes de trekker over die scoorde met een geweldig afstandsschot. Kort daarop volgde een aderlating met het gedwongen wisselen van Yanick Leichtenberg. Eerder in de wedstrijd was hij het lijdend voorwerp bij een stevige charge vanuit het Wezeper kamp, dat ook nog tot een optstootje leidde. In de 41e minuut maakte hij uiteindelijk plaats voor Dylan van der Stoel.

Het tweede bedrijf begon flitsend voor asv Dronten. Aanvoerder Yordi Schols scoorde de 0-2. WHC geeft het niet op, en blijft aandringen met grote kansen tot gevolg. Maar ook asv Dronten blijft fraaie kansen houden, zoals invaller Pim Breukelman die net voor langs schiet. Ook Schols is nog akelig dichtbij de 0-3.

Bijna één op de tien jongeren in de gemeente Dronten krijgt jeugdzorg 5 uur geleden