Kater voor Asv Dronten na nipt verlies in topduel

DRONTEN - Asv Dronten is zaterdagmiddag in de slotfase onderuit gegaan in het topduel tegen Quick’20. De blijdschap om het doorgaan van het duel werd zo geleidelijk ingewisseld voor teleurstelling na dit nipte verlies. De meeste duels in de 1e klasse E werden geschrapt na de sneeuwval.

In het eerste bedrijf maakten beide teams het affiche ‘topduel’ nog niet waar. Behalve een afgekeurd doelpunt aan Dronter zijde konden beide ploegen voor weinig dreiging zorgen. Ruststand was dan ook 0-0. Thuisploeg asv Dronten kwam beter uit de kleedkamer in de kraker. In minuut 69 pakten de Drontenaren ook de leiding. Yordi Schols werkte de voorzet van Yanick Leichtenberg fraai in de touwen.

In de laatste fase keerde de situatie volledig. Kelson Raven pakte geel na een overtreding, Quick’20 maakte de gelijkmaker in de 90e minuut, en Raven kreeg zijn tweede geel en mocht inrukken. In blessuretijd maakten de bezoekers ook de 1-2 en pakten zij de volle buit. De ploeg uit Oldenzaal leidt zodoende de competitie, ook omdat WHC niet speelde. Asv Dronten blijft vierde en doet ondanks het verlies zeker nog mee om de bovenste plekken.