De IJsselstreek rekent op meer dan duizend wielrenners
De IJsselstreek rekent op meer dan duizend wielrenners brugmedia.nl

De IJsselstreek rekent op meer dan duizend wielrenners

Sport

DRONTEN - Wielervereniging De IJsselstreek rekent op meer dan duizend wielrenners bij de Nederlands Club Kampioenschap (NCK) op zaterdag 26 september in Dronten.

Het NCK wordt gezien als het afsluitende evenement van het wegseizoen voor de wedstrijdrenners. De renners komen uit het hele land en de organisatie rekent erop dat er ook enkele bekende professionals aan de start verschijnen.

Ploegentijdrit

Het kampioenschap bestaat uit een ploegentijdrit met zes renners per team. Er wordt in vier categorieën gereden: professional-A en -B, elite, belofte, amateur en sportklasse, junioren en nieuwelingen, vrouwen en jeugd.

Het parcours loopt door de gemeente Dronten, met de start vanaf het Meerpaalplein en de finish aan de Oost. De lengte van het parcours varieert afhankelijk van de categorie van 10 tot 52 kilometer. Tijdens het NCK houdt de wielerorganisatie ?Kettingstrak?, in samenwerking met de organisatie van het NCK, tevens een officieus NK ploegentijdrit voor bedrijven.

Fantastische wielerdag

,,Samen met de KNWU, vele vrijwilligers en de renners gaat de organisatie uit van een fantastische wielerdag op zaterdag 26 september'', aldus De IJsselstreek, ,,De organisatie hoopt uiteraard op een grote publieke belangstelling voor het sportieve evenement in Dronten.''