Swift '64 zakt weg na belabberde Paasdagen

SWIFTERBANT - In de vierde klasse C lijkt het pleit voor Swift '64 definitief beslecht. De ploeg van trainer Posthuma beleefde een rampzalig Paasweekend, waarin het twee keer in de blessuretijd onderuit ging.

Vooraf liet trainer Posthuma al weten dat het een cruciaal weekend ging worden. Twee potjes in drie dagen, waarin Swift het opnam tegen concurrent WZC Wapenveld en titelkandidaat SEH. Zaterdag begon het weekend met een uitduel bij WZC in Wapenveld. Daar leken de withemden af te stevenen op een punt.

Late goal

Swift deed in Wapenveld niets onder voor de thuisploeg. De gehele wedstrijd was het veldspel in evenwicht en daardoor leek het duel ook geen winnaar te krijgen. Totdat WZC via Ronald Burgmeijer toch trefzeker was. In de uiterste slotfase stelde hij de zege veilig.

Ook tegen SEH onderuit

Twee dagen later volgde het thuisduel tegen titelkandidaat SEH. Swift kwam na een uur spelen op voorsprong door een treffer van Tom Roskam, maar kon die marge niet behouden. Negen minuten voor tijd maakte Rick van Ommen de gelijkmaker en opnieuw in blessuretijd kreeg Swift het deksel op de neus: 1-2.

Het Paasweekend leverde zodoende nul punten op en daarmee lijken de aspiraties van Swift '64 in de ijskast te kunnen. Het gat naar nummer vier WZC bedraagt acht punten, waardoor de ploeg zich naar alle waarschijnlijk op kan gaan maken voor nog een seizoen vierde klasse.

Tekst: Wouter Foppen