BAS Selectie Fotopagina/Gert Drent

Asv Dronten en BAS kansloos naar een nederlaag

Asv Dronten en BAS zijn zaterdag beide tegen een kansloze nederlaag aangelopen. In de eerste klasse D verloren de Drontenaren met 2-0 van Go Ahead Kampen, terwijl tweedeklasser BAS onderuit ging bij koploper de Merino's: 5-2.

Eerder dit seizoen was asv Dronten nog met liefst 5-1 te sterk voor Go Ahead Kampen, maar zaterdag bleek alles anders. De ploeg van trainer Raymond Schuurman had negentig minuten lang niets in de melk te brokkelen en mocht blij zijn dat het uiteindelijk bij 2-0 bleef.

Kansenmissend Go Ahead

Go Ahead kwam na ruim twintig minuten op voorsprong door een treffer van Nick Bakker en vervolgens liet de thuisploeg de nodige kansen liggen. Asv Dronten-doelman Maikel Kampjes had daarin een belangrijke rol, maar uiteindelijk kon ook hij een nederlaag niet voorkomen. Madih Doufikar wist hem wel te verschalken en bracht daarmee de beslissing in de wedstrijd: 2-0.

BAS na kwartier al klaar

Voor het Biddinghuizense BAS was het een zaterdag om snel te vergeten. Op bezoek bij koploper De Merino's keek de ploeg al na twaalf minuten tegen een 3-0 achterstand aan, waardoor het duel al rap beslist was. Leroy Staring maakte nog wel de 3-1, maar nog voor de rust liep De Merino's uit naar 5-1. Een eigen doelpunt maakte een einduitslag van 5-2.

Tekst: Wouter Foppen