Afbeelding

Vierduizend scholieren krijgen folder S(c)ool Sport

Sport

DRONTEN - Leerlingen van basisscholen kunnen voor het tweede jaar op rij kennismakingslessen volgen in de sport. Het nieuwe boekje S(c)ool Sport van de buurtschoolcoaches biedt maar liefst 73 kennismakingscursussen.

"Vorig jaar heeft ongeveer tien procent van de leerlingen meegedaan aan een cursus", vertelt Sandra Staats, de coördinator van de buurtsportcoaches. Er werd toen een kostbaar boekje verspreid onder de basisschoolleerlingen.

Dit jaar is er gekozen voor een folder, die verwijst naar het online boekje. Hier vinden de leerlingen alle informatie over de cursussen. Ook kunnen ze zich online aanmelden. De folder is gisteren en eergisteren verspreid onder de basisscholen.

Veel clubs doen mee

Sandra Staats is blij dat er zoveel verenigingen meedoen: "Vele sportaanbieders hebben gehoor gegeven aan de oproep om hun sport aan te bieden en hebben speciaal voor deze leerlingen cursussen opgezet in de hoop veel kinderen in beweging te krijgen."

Vrijwel kennismakingscursussen zijn gratis. "Behalve skiën en waterskiën, maar dat komt omdat het vrij dure sporten zijn."