EHBO
EHBO eigen foto

Drie EHBO-clubs oefenen bij Maverick Stables: „Je màg op zo'n avond fouten maken"

Swifterbant

SWIFTERBANT - Bij de pensionstal Maverick Stables - halverwege tussen Swifterbant en Lelystad - hielden de drie EHBO-verenigingen uit de gemeente Dronten dinsdagavond hun jaarlijkse gezamenlijke oefening.

De clubs uit Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant organiseren de laatste jaren bij toerbeurt een grote oefening. Dit jaar was Swifterbant aan de beurt. Zij konden tussen de 40 en 50 EHBO’ers verwelkomen. Verspreid over de manege van de familie Vogelaar waren veertien stations, waar de hulpverleners hun vaardigheden konden oefenen.

Samenwerken

Behalve het oefenen zelf ging het de organisatoren ook om de samenwerking tussen de drie verenigingen. „We worden ingeschakeld bij grote evenementen zoals de Meerpaaldagen. Daar komen we elkaar als EHBO’ers tegen en dan is het leuk als je ook gezamenlijk zo nu en dan iets onderneemt”, weet organisator Piet Timmerman.

In groepjes van drie of vier mensen werden de ‘slachtoffers’ dinsdagavond behandeld. Daarbij bleek dat de situaties voor sommige EHBO’ers behoorlijk pittig waren. „Maar er zat geen wedstrijdelement aan: iedereen probeert gewoon zijn best te doen”, legt Timmerman uit, „Je màg op zo'n avond fouten maken, daar leer je van."

Heel tevreden

De organiserende EHBO-vereniging Ons Verband uit Swifterbant heeft rond de 35 leden. „Het gaat goed met onze vereniging, we zijn heel tevreden over hoe het loopt”, zegt Piet Timmerman. Zelf is bij binnen de vereniging als actief als kaderinstructeur: „Dat betekent dat ik de lessen geef in Swifterbant.”

Over de avond bij Maverick Stables was de organisatie goed te spreken: „We hebben een hele plezierige en geslaagde avond gehad. We hebben geen onvertogen woord gehoord. Iedereen was tevreden.”