De Windbrekers en de gemeente Dronten verschillen van mening.
De Windbrekers en de gemeente Dronten verschillen van mening. ©maartenheijenk.nl - archieffoto

Tegenpolen maken samen krant Windplan Blauw: „Ruimte voor verschillende meningen”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Windplan Blauw en actiegroep De Windbrekers staan vaak lijnrecht tegenover elkaar. Toch gaan beide partijen in december gezamenlijk een krant uitbrengen over het windplan. Ook Dorpsbelangen Swifterbant en de gemeente Dronten doen mee.

In de krant wordt informatie gegeven over de komende werkzaamheden: wat staat er te gebeuren en waar kunnen inwoners terecht met vragen en opmerkingen. Ook geeft de krant informatie over welke rol de vier partijen spelen bij het realiseren van het windpark.

Verschillen van mening

Daarnaast vertelt iedereen hoe ze naar het windplan kijken. Wethouder Roelof Siepel daarover: „Wij verschillen op onderdelen van mening, daar moet ruimte voor zijn. Inwoners kunnen dan zelf wel hun eigen gedachten opmaken.”

Het kwartet gaat dus niet proberen om tot een gezamenlijk standpunt te komen. „Daar is zo’n krant niet voor bedoeld”, vindt Siepel, „We willen inwoners informeren over de veelheid en de veelkleurigheid van de meningen. Dat mag, we leven in een vrij land.”

„De krant komt in de plaats van de eerdere afspraak die de gemeente met De Windbrekers heeft gemaakt over een informatiemarkt”, legt de wethouder uit, „Dat kan in deze periode niet doorgaan.”

Windplanblauw