Herman Vermeer
Herman Vermeer ©maartenheijenk.nl

Windplan Blauw schenkt dorp Swifterbant jaarlijks 75.000 euro: „Voor aanvullende projecten”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Naast de verplichte ‘gebiedsgebonden bijdrage’ aan de samenleving heeft Windplan Blauw ook een fonds voor het dorp Swifterbant in het leven geroepen. Vanaf 2022 krijgt het dorp jaarlijks 75.000 euro.

De uitbetaling van de gebiedsgebonden bijdrage begint een jaar later. Dit geld gaat voor de helft naar de leefbaarheid van de kernen en voor de rest naar de energietransitie in de gemeenten Dronten en Lelystad.

Financiële impuls

Het dorpsfonds is in het leven geroepen door Windplan Blauw en verzekeringsmaatschappij ASR als grondbezitter in Swifterbant. De 75.000 euro per jaar is volgens omgevingsmanager Marit Laane van Windplan Blauw bedoeld om ‘maatschappelijke initiatieven of verenigingen in Swifterbant een extra financiële impuls te kunnen geven’.

Bestuurslid Herman Vermeer zegt in een toelichting dat het geld niet in de plaats komt van de bijdragen van de gemeente Dronten voor het dorp Swifterbant: „De gemeente blijft verantwoordelijk voor haar eigen zaken. Wij gaan niet plaatsvervangend projecten betalen die normaal door de gemeente betaald worden. We willen echt aanvullende projecten realiseren.”

Aanmelden

„In de loop van dit jaar kunnen we meer informatie geven over hoe het fonds gaat werken, wie eraan deelnemen en hoe initiatieven zich kunnen aanmelden”, vertelde Marit Laane donderdag tijdens een digitale bijeenkomst van Windplan Blauw.

Windplanblauw

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 14 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 15 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 15 uur geleden