Archieffoto van een open dag van Windplan Blauw.
Archieffoto van een open dag van Windplan Blauw. eigen foto

Windplannen moeten eerst overleggen met gemeente voordat werkzaamheden starten

Algemeen

DRONTEN - De windplannen Blauw en Groen hebben allebei de bezwaarprocedures bij de Raad van State ‘overleefd’. Rond Swifterbant wil Windplan Blauw begin 2021 starten met de bouwwerkzaamheden, om te beginnen met de parkinfrastructuur. Windplan Groen start later. Voordat werkzaamheden mogen beginnen, moeten de windkoepels steeds overleggen met de gemeente.

De initiatiefnemers zijn verplicht een planning te overleggen aan de gemeente. Daarnaast moeten ze duidelijk maken hoe de communicatie met de inwoners verloopt. Dat laatste is in de eerste plaats de verantwoordelijkheid voor de aannemers en initiatiefnemers. Wethouder Roelof Siepel houdt echter een vinger in de pap: „We zorgen ervoor dat de informatie zorgvuldig, begrijpelijk, tijdig en volledig is.”

Aannemers en initiatiefnemers moeten afspraken met de gemeente maken over bijvoorbeeld het aanbrengen van aanpassingen aan wegen om (tijdelijke) in- en uitritten voor het transport van materieel of verkeer mogelijk te maken: ,,Maar ook over het uitvoeren van werkzaamheden met betrekking tot het aanleggen van kabels en leidingen, tijdelijk inrichten van werkterreinen en het uitladen, opstellen en afvoeren van materieel.”

Windplanblauw

Windplangroen