Eerste schets van de nieuwe rotonde bij Swifterbant.
Eerste schets van de nieuwe rotonde bij Swifterbant. screenshot gemeente Dronten

Rotonde op Biddingweg - Industrieweg: „Zorgt voor fraaie entree van Swifterbant”

Swifterbant

SWIFTERBANT - De gemeente Dronten wil een rotonde aanleggen op de t-kruising Biddingweg - Industrieweg. „Het zorgt voor een fraaie entree voor het dorp Swifterbant”, zegt Patrick de Groot van de door de gemeente ingehuurde firma Arcadis, „Het is echt een blikvanger, die je in het midden mooi groen kunt indelen.”

Er werden maandag tijdens een digitale infoavond van de gemeente nogal wat bedenkingen geuit tegen deze nieuwe rotonde. Sommigen vinden dat die mooie entree bij de rotondes bij de Dronterringweg al is gerealiseerd. Anderen vrezen belemmeringen voor het landbouw- en vrachtverkeer en de aanwonende agrariër is bang voor overlast.

Blikvanger

De meeste bezwaren werden door gemeente en Arcadis snel van tafel geveegd. De rotonde als blikvanger is nu eenmaal een uitgangspunt bij de aanpak van het aangrenzende bedrijventerrein Spelwijk: „Het wordt een vloeiende aansluiting, een mooie entree naar Spelwijk.”

Behalve als blikvanger is de rotonde volgens Patrick de Groot ook om verkeerstechnische redenen van belang: „Het geeft een betere doorstroming naar Spelwijk en op de Biddingweg. Bovendien haalt het de snelheid er wat uit op de Biddingweg, zodat je daar niet van die lange rechte stukken hebt.”

Ruim opgezet

Het verkeer hoeft zich geen zorgen te maken, want het wordt niet zo’n benauwde rotonde als in de bebouwde kom. Het plan is om een ruim opgezette rotonde aan te leggen, zoals  op provinciale wegen.

En ook de familie Vos aan de Biddingweg 3 kan gerust slapen, want de rotonde komt volledig op grond te liggen die eigendom is van de gemeente Dronten. Bovendien wordt er volgens De Groot geluidsarm asfalt gebruikt, dus hoeft Vos niet bang te zijn voor meer lawaai.

De huidige T-aansluiting


Biddingweg

!