Afbeelding
Sipa

Nieuwe 50+ Fietsclub in Swifterbant iedere woensdagmorgen klokslag tien uur

Swifterbant

SWIFTERBANT - „Vanaf nu is Swifterbant een fietsclub rijker”, vertelt Frans Wientjes, „Onze 50+ Fietsclub vertrekt iedere woensdagmorgen klokslag tien uur vanaf gymzaal de Noordhoorn, naast het zwembad. Er zijn geen kosten aan verbonden.”

Wientjes was vier jaar geleden de initiatiefnemer voor de 50+ Fitgroep in het dorp. Wekelijks kwam een groep van 15 tot 18 senioren bij elkaar in de gymzaal om te sporten en te bewegen onder zijn bezielende leiding.

Van de nood een deugd

Na een hartinfarct en de bijbehorende revalidatie kon Wientjes geen trainen meer geven. De artsen zeiden dat hij wel mocht fietsen en dus heeft hij van de nood een deugd gemaakt. Bij het afscheid van de gymclub achter in zijn tuin vertelde hij dat hij de groep wilde omzetten naar een fietsclub.

Vijftien mensen gaven aan dat zij mee wilden fietsen. Zij hebben allemaal een e-bike. Gezamenlijk werkten ze de plannen uit en de club werd opgericht.

„Woon je in Swifterbant en wil je graag met ons meefietsen? Of zoek je een fietsmaatje? Dat kan!”, aldus Frans Wientjes.

Informatie

  • Telefoon: 06 2497 8828
Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 6 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 6 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 7 uur geleden