Sandra Nobel
Sandra Nobel Eelco Lindhout - archieffoto

Dorpsbelangen Swifterbant vestigt hoop rond MFC op de politiek

Swifterbant

SWIFTERBANT - „Het was even schrikken”, zegt Sandra Nobel van de vereniging Dorpsbelangen Swifterbant over het zoveelste uitstel van het multifunctionele centrum (MFC), „Ik denk dat het hele dorp teleurgesteld is.”

Swifterbant streeft al jarenlang naar een MFC. De gemeente en Oost Flevoland Woondiensten (OFW) startten in april met de aanbestedingsprocedure voor het gebouw en de bijbehorende dertig sociale huurwoningen. Woensdag maakten gemeente en OFW bekend dat er opnieuw vertraging is: „De inschrijvingen liggen veel hoger dan het beschikbare budget.”

Sandra Nobel vestigt nu haar hoop op de politiek. Vorige week werden er bij de bespreking van de dorpsvisie van Swifterbant warme woorden gesproken. „Wij hopen dat de politiek Swifterbant inderdaad zo’n warm hart toedraagt als ze uitspraken bij de presentatie van de dorpsvisie”, vertelt ze, „We hopen dat ze zich er hard voor maken en dat het MFC er gewoon komt. En dat het er op een redelijke termijn komt.”

Aankondiging

Het nieuws over het uitstel verwonderde Nobel niet: „We zijn voor de zomer als gebruikers bij een bijeenkomst geweest en toen werd er gezegd: we gaan aanbesteden en dat kan zomaar duurder uitvallen. Wij zeiden op dat moment al tegen elkaar: dit is een aankondiging van wat er gaat gebeuren.”

Dat er een financieel gat is, verwondert het bestuurslid van Dorpsbelangen ook om een andere reden niet: „Ik weet zelf natuurlijk ook dat alles in de bouw duurder is geworden. Je kon erop wachten.”

MFC Swifterbant

Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 2 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 2 uur geleden