Onthulling van het bouwbord in juli 2019.
Onthulling van het bouwbord in juli 2019. ©maartenheijenk.nl

Aannemers MFC Swifterbant vragen te veel geld: „We hebben een gat te dichten”

Swifterbant

DRONTEN - Oost Flevoland Woondiensten (OFW) startte in april met de aanbestedingsprocedure van het multifunctioneel centrum (MFC) Swifterbant. Vijf maanden later maken gemeente en OFW bekend dat er nog geen aannemer is gevonden: „De inschrijvingen liggen veel hoger dan het beschikbare budget.”

Twee jaar geleden biechtte de gemeente Dronten al op dat het MFC dubbel zo duur werd als de toen geplande 1,5 miljoen euro. Inmiddels is ook die 3 miljoen niet voldoende. Dit blijkt uit een bericht van de gemeente en OFW, dat door Dorpsbelangen Swifterbant naar buiten is gebracht.

Prijsstijgingen

Het probleem is de ‘extreme prijsstijgingen en de beperkte beschikbaarheid van materialen in de bouwsector’. „We hebben een gat te dichten”, aldus gemeente en OFW, „Alles wordt in het werk gesteld om het project spoedig verder te brengen.” 

Het project is al talloze keren uitgesteld. In juli 2019 plaatsten de gemeente, OFW en de toekomstige gebruikers een bouwbord in Swifterbant. Dat bord staat er nog steeds, maar bouwactiviteiten bleven uit. De laatst gepubliceerde planning was dat de bouw deze maand zou beginnen en in september 2022 klaar moest zijn.

MFC Swifterbant

De heer en mevrouw Kollen kregen huisbezoek aan de Cultuursingel in Biddinghuizen.
400 OFW-huurders melden zich aan voor huisbezoek: "Werken aan een thuisgevoel" 10 uur geleden
Popkoor Unlimited Sound Dronten
Wat is er vrijdag te doen? IVN, De Schakel, Dorcas, Maris Sonores, theatershows 11 uur geleden
Thim Verhoeven neemt na tien jaar afscheid van Swift'64 1.
Zinderend slot bij Asv Dronten, afscheid bij Swift'64, titelstrijd bij BAS 11 uur geleden