Oprit A6 bij Swifterbant naar Ketelbrug enkele avonden en nachten afgesloten

Swifterbant

SWIFTERBANT - Rijkswaterstaat gaat vanaf maandag (8 november) aan het werk met de Ketelbrug. De oprit Swifterbant naar de A6 is van zaterdag 13 tot en met woensdag 17 november van ’s avonds half acht tot ’s ochtends vijf uur afgesloten.

Rijkswaterstaat vervangt in beide rijrichtingen meerdere voegovergangen van de Ketelbrug (A6). De werkzaamheden worden van 8 tot en met 26 november in de avond en nacht uitgevoerd tussen half acht en vijf uur uur. Er wordt gewerkt vanaf de onderzijde van de brug.

Eén rijkstrook

Van maandag 8 tot en met zaterdag 13 november is ter hoogte van de Ketelbrug één rijstrook afgesloten in de richting Lelystad. Vervolgens is er van zondag 14 tot en met vrijdag 26 november één rijstrook afgesloten in de richting Emmeloord.

De andere rijstrook blijft steeds wel beschikbaar. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met extra reistijd die kan oplopen tot 15 minuten. Het vaarverkeer ondervindt geen hinder.

Parallelweg

Ook de voegovergangen op de parallelweg, de Ketelmeerweg, worden vervangen. Dit gebeurt overdag. „Het verkeer kan onder begeleiding van verkeersregelaars passeren”, aldus Rijkswaterstaat.

Op 9, 10 en 11 november vinden ook onderhoudswerkzaamheden plaats aan de installaties van de Ketelbrug. Dit gebeurt overdag en het geeft geen extra hinder voor weggebruikers.