Muziek tussen de trekkers.
Muziek tussen de trekkers. eigen foto

Filmpremière van Amor Musae en Orchestre Partout in De Hoeksteen

Swifterbant

SWIFTERBANT - De muziekfilm ‘Mundo Sonora’ (de wereld klinkt) gaat op zaterdagavond 11 december om acht uur in première in De Hoeksteen. „De film doet op een warmbloedige wijze verslag van een bijzondere muzikale ontmoeting tussen muzikanten van Amor Musae en de wereldmuzikanten van Orchestre Partout”, aldus de brassband uit Swifterbant.

Orchestre Partout is een band met muzikanten uit asielzoekerscentrum Dronten. Amor Musae Swifterbant is een lokale brassband met koperblazers en slagwerk. 

Beide ensembles werken al langer samen. In 2019 speelden ze een familieconcert De Meerpaal. Vanwege het enthousiasme van het publiek besloten de muzikanten om het jaarlijks te doen, telkens met nieuw repertoire en andere muzikale gasten.

Film

De edities van 2020 en ’21 werden afgelast vanwege corona. Daarop kozen de muzikanten er in september voor om een film op te nemen met ruim vijftig muzikanten van allerlei leeftijden en culturen. Het project was mogelijk dankzij crowdfunding.

Voor deze film selecteerden muzikanten van Orchestre Partout liefdesliedjes. „Elk liedje brengt een eigen muzikale kleur mee”, aldus de initiatiefnemers, Er wordt gezongen in het Portugees, Farsi, Koerdisch en Arabisch.

Tussen de trekkers

De film is opgenomen tussen de trekkers van familie Grijsen in Swifterbant: „Dit oer-Hollandse decor vormt een mooi contrast met het wereldrepertoire.”

De première in De Hoeksteen wordt feestelijk omlijst met live muziek van beide ensembles. De film gaat dezelfde avond ook online in première via YouTube.

.


Wethouder Hillebregt lanceert de website.
Wethouder over School 's Cool: "Bijdrage bij overgang naar voortgezet onderwijs" 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe dienstregeling: "Betere aansluiting op de trein in Dronten en Harderwijk" Brrreis 9 uur geleden
Afbeelding
Replica barak is markeringspunt in pioniersbolwerk Dronten 9 uur geleden