Patrick de Groot
Patrick de Groot screenshot informatiebijeenkomst

Rotonde Bisonweg - Biddingweg buiten bebouwde kom: „Voor de fietsveiligheid”

Swifterbant

SWIFTERBANT - Fietsers hebben in de gemeente Dronten voorrang op rotondes binnen de bebouwde kom. Het is de reden waarom de gemeente de rotonde Bisonweg - Biddingweg buiten de bebouwde kom wil houden.

De Biddingweg bij Swifterbant is nu tussen de Bisonweg en de Dronterrinweg een 80-kilometerweg. Vanwege de mogelijke geluidsoverlast in nieuwbouwwijk Swifterbant-zuid wordt het straks een 50-kilometerweg.

De inwoners van Swifterbant werden deze week geïnformeerd over de plannen. Eén van hun vragen: „Valt de rotonde Bisonweg - Biddingweg ook bij de bebouwde kom?”

Verstandig

Het antwoord van verkeersdeskundige Patrick de Groot van de firma Arcadis was, dat de gemeente deze rotonde niet insluit in de bebouwde kom: „Het ziet er uit als een 80-kilometerweg. Auto’s komen er met 80 aanrijden en dan is het voor de fietsveiligheid verstandig om de fietsers uit de voorrang te houden.”

Zoals eerder aangekondigd krijgt de rotonde Biddingweg - Bisonweg een vijfde afslag. Deze gaat naar nieuwbouwwijk Swifterbant-zuid.

Biddingweg

Swifterbant-zuid