Swifterbant heeft momenteel een sportzaal in De Steiger.
Swifterbant heeft momenteel een sportzaal in De Steiger. ©maartenheijenk.nl

Stemhulp | Alleen CDA en SP geven nieuwe sporthal in Swifterbant voorrang

Swifterbant

SWIFTERBANT - Het dorp Swifterbant heeft zich in haar dorpsvisie uitgesproken voor de bouw van een sporthal. De gemeenteraad heeft die dorpsvisie omarmd. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen geven echter alleen CDA en SP de sporthal in Swifterbant voorrang.

De onafhankelijke stemhulp van DeDrontenaar.nl staat online. In de dagen tot 16 maart publiceren wij dagelijks de meningen van de politiek over een stelling. Deze keer:

Eerst een nieuwe sporthal in Swifterbant, daarna pas in Dronten.

CDA: eens

Swifterbant heeft twee oude sportzalen die al heel lang aan vervanging toe zijn net als het Dok in Dronten. Swifterbant verdient daarom net zo goed een nieuwe sporthal als Biddinghuizen, die sinds 2021 een nieuwe sporthal heeft in MFC De Binding.

SP: eens

Tijd om in Swifterbant de voorzieningen ook op orde te krijgen. Dit heeft prioriteit.

ChristenUnie: neutraal

De ChristenUnie wil dat naast het zo beweeg-vriendelijk mogelijk inrichten van de openbare ruimte dat sportaccommodaties goed onderhouden worden, toegankelijk zijn voor mensen met een beperking en veilig zijn. Dat geldt voor elke kern.

D66: neutraal

Wij vinden goede sportaccommodaties in alle dorpen belangrijk. Voor ons hangt de ene ontwikkeling niet af van de andere. Het groeien van onze dorpen biedt kansen voor uitgebreidere voorzieningen, zoals mogelijk een sporthal.

PvdA: neutraal

Daar bouwen waar de nood en noodzakelijkheid het grootst is.

VVD: neutraal

De uitvoering van de dorpsvisie van Swifterbant moet snel worden uitgevoerd. Daarbij is de realisatie van een nieuwe sporthal belangrijk. Ook in Dronten moeten sporthallen op orde zijn. Wat nodig is pakken we zaan, dit kan ook tegelijk.

GroenLinks: oneens

De ontwikkeling in de dorpen volgen hun eigen tempo. Uiteraard vinden we het belangrijk dat er in Swifterbant een passende sportvoorziening komt.

Leefbaar Dronten: oneens

Indien er noodzaak en behoefte zijn. Dat is belangrijker dan een plaats voorrang geven.

Stemhulp

.

Abonneer je op DeDrontenaar.nl

Je leest dit artikel gratis. Om een journalistiek product te kunnen leveren, hebben wij echter inkomsten nodig. Voor minder dan 10 eurocent per dag kun je ál onze artikelen lezen. Klik hier voor een abonnement op DeDrontenaar.nl.

.

Gemeenteraadsverkiezingen