Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Beperk dit risico meteen als ondernemer in lastige tijden

Partnerbijdrages

Een eigen bedrijf runnen lijkt altijd zo mooi. Vaak wordt het ook wel enigszins geïdealiseerd doordat het lijkt alsof je altijd kan doen wat je wilt en volop van je vrijheid kunt genieten. Enerzijds is dit ook wel zo, maar zeker bij een grote onderneming brengt het ook een hoop verantwoordelijkheden met zich mee. Aan die verantwoordelijkheden kleven grote risico’s. Deze kun je proberen te vermijden maar vroeg of laat kun je er niet meer omheen en zul je de rekening moeten betalen. In economisch zware tijden kunnen dit nét de rekeningen zijn die je de das om doen. Hoe je voorkomt dat dit gebeurt? Wij geven je één van de grootste risico’s. 

Verzeker meer

Dat je zaken moet verzekeren, dat spreekt bijna voor zich. Van een bedrijfspand tot je auto’s, en ook voor je personeel ben je verantwoordelijk. Maar er zijn ook verzekeringen die je niet verplicht hoeft af te sluiten, maar waarvan het wel zeker is aan te raden. Er hoeft namelijk maar íets fout te gaan in zo’n geval, en je hebt torenhoge rekeningen en lasten. Op nummer één hierbij zijn verzuimverzekeringen. Zeker als MKB’ er is deze onmisbaar. 

Een werknemer -hoe goed hij of zij ook is- kan om onverwachte redenen thuis komen te zitten. Het gevolg daar van is voor de werkgever tweeledig; enerzijds heb je een vervanger nodig anderzijds zul je wel deze werknemer moeten betalen. Op een gegeven moment zal het UWV (een deel) van de kosten overnemen, maar dit is lang niet altijd het geval. Zorg er dan ook voor dat je als werkgever hiervoor verzekerd bent.

Psychologisch aspect

Naast het geld aspect, speelt bij deze verzekering namelijk ook nog een ander onderdeel. Het werkt namelijk ook op psychologisch gebied nogal door wanneer je hier wel of niet voor verzekerd bent. Wanneer het jou veel geld kost als een werknemer thuis zit, dan zul je eerder geneigd zijn deze persoon hierop aan te spreken. Niet altijd de leukste gesprekken en tevens kan dit het herstel belemmeren. Zeker bij een depressie of burn-out heeft dit vaak een contraproductief effect. Wees je hier bewust van en loop niet in deze val!

Kortom, sommige risico’s kun je als werkgever lopen en andere niet. Let hier goed op en verklein deze risico’s waar mogelijk. Dit zorgt niet alleen voor een geruster gevoel aan jouw kant maar ook aan de relatie tussen jou en je werknemer. 

Afbeelding
Gemeente Dronten legt al ruim 3 ton opzij voor eerste grote uitbreidingsplannen 21 uur geleden
Afbeelding
Informatiemarkt, dansen en muziek tijdens Dag van de Ouderen in De Meerpaal 22 uur geleden
Afbeelding
Percentage zzp'ers ligt in gemeente Dronten precies op het landelijk gemiddelde 22 uur geleden