Afbeelding
Foto Tennekes

Kerst in Oud Kampen vol beleving, sfeer en magie

Partnerbijdrages

(door Leo Polhuijs)
KAMPEN - Beleving, Sfeer en Magie. Deze trefwoorden zijn van toepassing op Kerst in Oud Kampen, dat op 9 en 10 december wordt gehouden in de historische binnenstad.

Thema’s dit jaar zijn winterlandschap, maritiem, armoede, romantiek en foute muziek. De acts worden neergezet door spelers van jeugdtheater Ventura, ondersteund door volwassenen. In totaal doen er zo’n achthonderd vrijwilligers mee.

De spelers van Ventura oefenen het hele jaar en leven sterk naar het evenement toe. Het jeugdtheater maakt kostuums en decors zelf. Het evenement is in de loop der jaren sterk gegroeid en heeft zich ontwikkeld tot een trekpleister voor Kamoenaren en publiek uit de wijde regio. Er worden zo’n tachtigduizend bezoekers verwacht.

Verbazing
Jos Hogenbirk is zakelijk leider, Jan Liefting artistiek leider. “Wij willen dat bezoekers na afloop naar huis g_a_a_n met een gevoel van verbazing en verwondering. Het evenement borduurt voort op de traditie maar is zeker niet oubollig. Er komen steeds weer nieuwe programma onderdelen bij.”
Bezoekers komen onderweg een nostalgische kermis tegen, lopen langs zo’n honderd (podium) voorstellingen en genieten van optredens van koren. In een aantal buurten zorgen bewoners zelf voor sfeer en gezelligheid. Bijvoorbeeld het Keizerskwartier, waar een oud volkswijkje wordt nagebootst.

Het parcours is ongeveer 4,5 kilometer lang. Startpunten zijn bij de Stadsbrug en de Buitenhaven.

Kerst in Oud Kampen, zaterdag 9 december 16:00-21:00 uur, zondag 10 december 15:00-20:00 uur. Kinderen t/m 12 jaar gratis, vanaf 12 jaar 5 euro. Bij de ingangen staan kassa’s. Parkeren kan bij Wezenberg in IJsselmuiden vanwaar touringcars naar de binnenstad rijden.

Meer informatie: www.kerstinoudkampen.nl.

 Havenplein
Alpina (voorheen Sinke) naar Havenplein: "Centraal gelegen locatie" 19 uur geleden
Afbeelding
Nikki Boon breekt schoolrecords tijdens meerkamp in de VS (11 foto's) 20 uur geleden
Riena Tienkamp, Arjen Gerritsen, Piet Boer en Peter van Bergen (v.l.n.r.).
Route langs vijftien kunst- en cultuurobjecten: "Bekijk het in de Oostrand" 21 uur geleden