"Een vergelijkbaar voertuig ter illustratie." eigen foto politie Drenthe

Onderzoek naar overlijden: Wie heeft zo’n busje gezien in omgeving van Dronten?

112

DRONTEN - „Wie heeft deze opvallende bus in de omgeving van Dronten zien rijden?” Dat vraagt de politie Flevoland in het kader van een onderzoek naar een overlijden van de collega’s in Drenthe.

Op vrijdag 3 december is in een bungalow in Schoonoord het lichaam aangetroffen van een 42-jarige man. „De omstandigheden waaronder de man is gevonden, zijn verdacht”, aldus de politie, „Het overlijden van de man wordt nog nader onderzocht, maar er zijn geen aanwijzingen voor doodslag of moord.”

Dronten

De politie zoekt in dit onderzoek naar een geel busje dat normaliter gebruikt wordt voor de begeleiding van wegtransporten. Het busje is onlangs nog gezien in het gebied tussen Meppel, Emmeloord, Dronten en Zwolle.

De politie vermoedt dat iemand de man na zijn dood nog heeft gezien, maar dit niet bij de politie heeft gemeld. Vanwege deze verdachte omstandigheden heeft de politie een nader onderzoek ingesteld.

Gele Mercedes Vito

Uit dit onderzoek is onder andere gebleken dat het slachtoffer gebruik maakte van een bijzonder voertuig. Het gaat om een gele Mercedes Vito met oranje zwaailampen, een reflecterende strip en de opschriften ‘Convoi Exceptionnel’ en ‘Schwer-transport’. „Opvallend is ook dat een combinatie van beide borden op één bus niet vaak voorkomt.”

Het vermoeden bestaat dat het busje niet voor transportbegeleiding gebruikt werd door het slachtoffer: „Opvallend is ook dat dit busje niet is aangetroffen. De politie is dan ook met klem op zoek naar dit voertuig”.

Tien tips

Naar aanleiding van een eerste politiebericht heeft de politie inmiddels 10 tips ontvangen: „Op basis van deze tips en onderzoek van de politie, weten we nu dat de bus gezien is in het gebied tussen Meppel, Emmeloord, Dronten en Zwolle.”

„Heeft u zo’n geel transportbegeleidingsbusje zien staan op een locatie waar u deze niet standaard zou verwachten? Of staat een dergelijke auto sinds kort ineens op een plek waar u deze eerder niet gezien heeft? Dan komt de politie graag met u in contact.”