In het donkergroen de zoekgebieden voor nieuw bos.
In het donkergroen de zoekgebieden voor nieuw bos. provincie Flevoland

Gemeente Dronten ziet kansen voor woningbouw in combinatie met nieuwe bossen

Algemeen

DRONTEN - De gemeente Dronten ziet goede kansen voor woningbouw in combinatie met het provinciale plan voor nieuwe bossen. Dat blijkt uit een ā€˜routekaartā€™ van de provincie Flevoland.

De provincie publiceerde deze week samen met de gemeenten Dronten, Lelystad en Almere een routekaart voor de bouw van 130.000 extra woningen in Flevoland. Dronten krijgt 5-, 10- of 15-duizend van die woningen. In de routekaart staat dat Dronten nog geen keuze heeft gemaakt voor locaties voor woningbouw.

Tip van de sluier

Wel licht de routekaart voor wat betreft Dronten een tip van de sluier op: ā€žEr worden met name goede kansen toegedicht voor een proeftuin houtbouw en vervlechting met de bossenstrategie van provincie Flevoland.ā€

In april nam de provincie Flevoland een besluit over 1.700 hextare extra bos. Daarbij publiceerde de provincie een kaartje, waarbij vooral Dronten-Zuid werd aangewezen als zoekgebied voor nieuw bos.

De gemeente Dronten kan de eerstkomende jaren nog uitbreiden in het Hanzekwartier (Dronten), De Graafschap (Biddinghuizen) en Dronten-zuid. Voor de lang termijn wees een eerste onderzoek door bureau Over Morgen vorig jaar Dronten-Oost en een nieuw dorp aan de Randmeren aan als mogelijke groeilocaties. Nu wordt er dus gesproken over een combinatie met bosbouw.

Woningbouw en bossen

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden