Willemien Wever (CDA)
Willemien Wever (CDA) ©maartenheijenk.nl

Extra waarschuwingen voor overstekende fietsers op kruising Biddingringweg / Dronterweg

Algemeen

DRONTEN - De kruising Biddingringweg / Dronterweg wordt over twee jaar een rotonde. Tot die tijd gaat de provincie Flevoland de automobilisten nadrukkelijker wijzen op overstekende fietsers. Dit zegt wethouder Irene Korting (VVD) in antwoord op vragen van Willemien Wever (CDA).

Het CDA-raadslid constateerde dat er op de Biddingringweg hard gereden wordt, terwijl schoolgaande kinderen hier ’s ochtends in het donker moeten oversteken. Ze vroeg met het oog daarop om aanvullende maatregelen en met name knipperlichten.

Provincie verantwoordelijk

Wethouder Korting antwoordde dat de gemeente Dronten er niet over gaat, omdat het hier provinciale wegen betreft: „De provincie is hiervoor verantwoordelijk.” Wel heeft ze de kruising al nadrukkelijk onder de aandacht gebracht bij haar partijgenoot Jan de Reus, de verantwoordelijke gedeputeerde.

Naar aanleiding van de vragen van de gemeente heeft de provincie inmiddels de accu op het signaleringsbord vervangen, zodat deze weer werkt. Bovendien zijn de bestaande waarschuwingsborden deze week vervangen door borden met extra fluoriserende randen om te waarschuwen voor overstekende fietsers. „We zitten er bovenop”, aldus de wethouder.

Dronterweg - Biddingringweg

Ap de Boer
Werkgroep geluid windparken stopt: "Gemeente schoffeert en misbruikt ons" 19 uur geleden
Werkzaamheden aan de Ketelsluis.
Wat is er dinsdag te doen? Computerspelen bouwen, Kamper- en Ketelsluis 20 uur geleden
Minder mobiele plaatsgenoten vervoeren.
Dubbel en Dwars Dronten | AutoMaatje kan ook in Dronten een begrip worden Dubbel en Dwars Dronten 20 uur geleden