De kruising Dronterweg - Biddingringweg
De kruising Dronterweg - Biddingringweg Google Streetview

CDA blijft aandringen op maatregelen op kruising Dronterweg - Biddingringweg

Algemeen

DRONTEN - CDA-raadslid Willemien Wever stelt opnieuw vragen over de veiligheid op de provinciale kruising Dronterweg - Biddingringweg. Dit naar aanleiding van een ongeval afgelopen dinsdag, waarbij een fietser zwaar gewond raakte.

VVD-wethouder Irene Korting zei een jaar geleden dat de provincie het ‘op basis van de ongevallendata’ niet ziet zitten om een fietstunnel aan te leggen bij de nieuwe rotonde op deze kruising.

Borden

Willemien Wever stelt nu nieuwe vragen. Ze wil weten of B en W aandacht blijven vragen om aandacht voor de veiligheid op deze kruising. Ze vraagt om aanvullende maatregelen als signaleringsborden om het verkeer te waarschuwen. „Is het college gerust op de veiligheid als de rotonde is aangelegd?”, wil het CDA-raadslid van de wethouder weten. De vragen worden vanavond beantwoord.

B en W, GGD, Fietsersbond, Dorpsbelangen Biddinghuizen en individuele inwoners hebben in het verleden aandacht gevraagd voor deze kruising. „Auto’s naderen de kruising met een snelheid van 100 kilometer per uur en het aantal verkeersbewegingen van zowel auto’s als fietsers (onder andere middelbare school leerlingen uit Biddinghuizen) is groot en het verkeer neemt weer toe”, aldus Willemien Wever.

Geen tunnel

Bij de plannen van de provincie voor de nieuw aan te leggen rotonde, is vanuit Dronten aangedrongen op een fietstunnel. Irene Korting meldde een jaar geleden dat de provincie daarin niet meegaat.

Willemien Wever wilde toen de provincie onder druk zetten. Wethouder Korting gaf haar weinig hoop. Ze wilde er best aandacht voor blijven vragen, maar had te horen gekregen dat er geen noodzaak is: „De nieuwe rotonde leidt echt tot een veilige en duurzame verkeersoplossing.”

Uitstel

De provincie had aangekondigd dat de rotonde in de maanden september, oktober en november wordt aangelegd. Inmiddels heeft de provincie dat uitgesteld: „Het werk wordt naar verwachting uitgevoerd in het voorjaar van 2022.”

Tijdens de werkzaamheden is de kruising afgesloten. Wel legt de provincie een bypass aan: „Zodat doorgaand verkeer op de Biddingringweg zo weinig mogelijk gehinderd wordt.”

Dronterweg - Biddingringweg

.

DeDrontenaar.nl

Tips voor de krant? Stuur een e-mail naar redactie@DeDrontenaar.nl of een WhatsApp naar 06 1938 9571.
Volg DeDrontenaar.nl op Facebook. Abonneer je gratis op ons YouTube-kanaal.

De heer en mevrouw Kollen kregen huisbezoek aan de Cultuursingel in Biddinghuizen.
400 OFW-huurders melden zich aan voor huisbezoek: "Werken aan een thuisgevoel" 9 uur geleden
Popkoor Unlimited Sound Dronten
Wat is er vrijdag te doen? IVN, De Schakel, Dorcas, Maris Sonores, theatershows 9 uur geleden
Thim Verhoeven neemt na tien jaar afscheid van Swift'64 1.
Zinderend slot bij Asv Dronten, afscheid bij Swift'64, titelstrijd bij BAS 10 uur geleden