De kruising
De kruising Google Streetview

Provincie bouwt rotonde bij Dronterweg - Biddingringweg, gemeente wil fietstunnel

Algemeen

DRONTEN - Een motorrijder raakte vorige maand gewond bij een aanrijding op de kruising Dronterweg - Biddingringweg in de zuidoosthoek van het dorp Dronten. De provincie gaat op deze kruising een rotonde aanleggen. De gemeente Dronten gaat een stapje verder en pleit voor een fietstunnel.

De GGD Flevoland meldt in haar overzicht van kruispuntongevallen vijf aanrijdingen op de Dronterweg - Biddingringweg in de afgelopen jaren: in 2013 (2x), ā€™16, ā€™17 en ā€™18. Het is voor de provincie Flevoland aanleiding om de situatie in de tweede helft van 2021 te wijzigen in een rotonde.

Het gemeentebestuur van Dronten wijst in een brief aan de provincie op het grote aantal fietsers, met name schoolgaande jeugd. De gemeente vraagt dan ook de aanleg van een fietstunnel in de overwegingen mee te nemen. Ook de Fietsersbond en Dorpsbelangen Biddinghuizen benadrukken het belang van een veilige fietsverbinding.

Swifterringweg

Overigens wordt er ook dit najaar al een rotonde aangelegd in de Dronterweg. Dat gebeurt op de kruising met de Swifterringweg, op de plek waar nu nog verkeerslichten staan.

Dronterweg - Biddingringweg

Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 1 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 2 uur geleden
Afbeelding
Vermiste vrouw in Emmeloord mogelijk op de bus gestapt naar Dronten 19 uur geleden