Aviodrome in Lelystad
Aviodrome in Lelystad ©maartenheijenk.nl

Andy Snijdt Hout | Aviodrome

Algemeen

(door Andy Houtkamp)

Als kind was ik al geobsedeerd door vliegtuigen. Mijn slechte ogen, -7, zorgden ervoor dat ik nooit piloot had kunnen worden in die tijd. Ik ben van 1957. Ik woonde in Haarlem en een goed alternatief leek mij op een gegeven moment het Aviodome (zonder R) op Schiphol. Wat ik mij alleen nog kan herinneren is dat het enorm tegenviel. Je was erin en eruit voordat je het wist.

Kortgeleden pakten mijn vrouw en ik de fiets om vanuit het fijne Dronten de tocht te maken via de Rietweg en het Larserbos naar het Aviodrome, met R, op Lelystad.

Kwam het door mijn lage verwachtingen of had het andere oorzaken? Ik heb genoten! Wat een leuk museum. Daar waar we eigenlijk er van uit gingen dat we in een uurtje klaar zouden zijn hebben we ongeveer drie uur rond gebanjerd en onze ogen uitgekeken.

Het was toch al een goede dag. Omdat we op de fiets waren en een paar ommetjes maakten, reden we over al die mooie nieuwe fietspaden. Ook dat is een goede zaak geweest de laatste maanden.

U begrijpt dat ik dit keer meer dan een loftrompet heb over mijn nieuwe gemeente waar ik nu alweer een jaar woon. Nu maar snel een plek in de agenda zoeken om met eega naar het Mechanisch Erfgoed Centrum te gaan, want ook dat schijnt zeer de moeite waard te zijn. Werk is leuk, maar het vreet wel veel vrije tijd en om er nog maar een cliche uit te gooien: „Time flies when You are having fun.” En als er één ding is wat wij al een jaar hebben in Dronten dan is dat het wel.

Andy Snijdt Hout