Het ontwerp voor oorspronkelijke uitkijktoren.
Het ontwerp voor oorspronkelijke uitkijktoren. Architectenbureau Arc2

Er ligt een overeenkomst voor uitkijktoren, maar de raad heeft ’t laatste woord

Gemeente

DRONTEN - Het gemeentebestuur van Dronten en de provincie Flevoland hebben een intentieovereenkomst ondertekend voor de bouw van een uitkijktoren bij de nieuwe Reevesluis. B en W willen hiervoor 4 ton uittrekken. Zodra er een concreet plan ligt, heeft uiteindelijk de gemeenteraad het laatste woord.

Enkele jaren geleden zag de gemeenteraad een uitkijktoren aan het Veluwemeer niet zitten. Het idee van een ‘iconische pleisterplaats’ langs de randmeren werd niet helemaal losgelaten, maar B en W kregen de suggestie om hiervoor een prijsvraag uit te schrijven.

Noordelijker

In 2018 kwam B en W opnieuw met het plan voor een uitkijktoren, nu zo’n 18 kilometer noordelijker: aan het Drontermeer bij de nieuwe sluis. Vorige maand maakte een ambtenaar bekend dat de toren er mogelijk komt. Het ging de gemeenteraadsfractie van GroenLinks allemaal wat te snel. Zij hebben er vragen over gesteld.

In de beantwoording schrijft het gemeentebestuur dat een extern bureau onderzoek heeft gedaan naar de mogelijkheden. Ook is er gekeken wat zo’n toren toevoegt aan het gebied. Het heeft geleid tot een intentieovereenkomst met de provincie. Het college heeft voor zo’n contract niet de goedkeuring van de gemeenteraad nodig.

Onderbouwing

In de overeenkomst staat dat de plannen nu nader uitgewerkt worden. „Er zijn nog geen besluiten genomen over de opzet, uitvoering en uitkomsten”, benadrukken B en W, „Het doel is een concreet plan te ontwikkelen inclusief een ruimtelijke en financiële onderbouwing.”

De vier ton die indertijd beschikbaar is gesteld, ligt volgens het college nog steeds op de plank.

Afbeelding
Elektronische muziek op Lowlands: Van techno tot house, van trance tot latin club 1 uur geleden
Vorige winnaars van het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Beste Idee, Swifterbant-zuid, Whitney Houston 2 uur geleden
Bol Van Staveren is verhuisd.
Nieuwe woningen aan De Noord merken niks van herrie van de Praxis. 2 uur geleden