Het ontwerp voor de oorspronkelijke Belvédèretoren.
Het ontwerp voor de oorspronkelijke Belvédèretoren. Architectenbureau Arc2

GroenLinks ontstemd over mogelijke toren bij Reevesluis: Waar blijft prijsvraag?

Gemeente

DRONTEN - Via een filmpje zei een ambtenaar van de gemeente Dronten eerder deze maand dat er ‘mogelijk een uitkijktoren’ komt aan het Drontermeer, bij de Reevesluis. Het berichte verraste de fractie van GroenLinks in de gemeenteraad. Zij wijzen erop dat de raad drie jaar geleden een plan voor een toren heeft geschrapt.

Enkele jaren geleden kwamen B en W met een plan voor een uitkijktoren aan het Veluwemeer. Deze zogenaamde ‘Belvédèretoren’ was een ontwerp van architectenbureau Arc2 uit Almere en moest 8 ton kosten. De gemeenteraad stak er een stokje voor. Zij gaven de suggestie om een prijsvraag te laten uitschrijven voor een ‘iconische pleisterplaats’ langs de randmeren. Deze mocht maximaal 4 ton kosten.

Het verrast GroenLinks dat het gemeentebestuur nu toch weer met een plan voor een toren op de proppen komt. De fractie wil weten wat er gebeurd is met de prijsvraag en hoe het idee voor deze nieuwe toren tot stand is gekomen: „Wanneer was u van plan de gemeenteraad ordentelijk te informeren?”

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 3 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 3 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 4 uur geleden