Het ontwerp voor de oorspronkelijke Belvédèretoren.
Het ontwerp voor de oorspronkelijke Belvédèretoren. Architectenbureau Arc2

GroenLinks ontstemd over mogelijke toren bij Reevesluis: Waar blijft prijsvraag?

Gemeente

DRONTEN - Via een filmpje zei een ambtenaar van de gemeente Dronten eerder deze maand dat er ‘mogelijk een uitkijktoren’ komt aan het Drontermeer, bij de Reevesluis. Het berichte verraste de fractie van GroenLinks in de gemeenteraad. Zij wijzen erop dat de raad drie jaar geleden een plan voor een toren heeft geschrapt.

Enkele jaren geleden kwamen B en W met een plan voor een uitkijktoren aan het Veluwemeer. Deze zogenaamde ‘Belvédèretoren’ was een ontwerp van architectenbureau Arc2 uit Almere en moest 8 ton kosten. De gemeenteraad stak er een stokje voor. Zij gaven de suggestie om een prijsvraag te laten uitschrijven voor een ‘iconische pleisterplaats’ langs de randmeren. Deze mocht maximaal 4 ton kosten.

Het verrast GroenLinks dat het gemeentebestuur nu toch weer met een plan voor een toren op de proppen komt. De fractie wil weten wat er gebeurd is met de prijsvraag en hoe het idee voor deze nieuwe toren tot stand is gekomen: „Wanneer was u van plan de gemeenteraad ordentelijk te informeren?”

Afbeelding
In gemeente Dronten relatief veel nieuwe woningen 'in de pijplijn' 9 uur geleden
Afsluiting van de Hanzeweg in 2021.
Wat is er woensdag te doen? Zwemmen, Olbro, avond over afsluiting Hanzeweg 9 uur geleden
Barry Hoogezand (VVD)
VVD stelt vragen over AZC Dronten: "Hoeveel overlast is er?" 10 uur geleden