Afbeelding
Cor van der Waal

Andy Snijdt Hout | Lokaal

Algemeen

(door Andy Houtkamp)

Toen wij hier in Dronten kwamen wonen, precies een jaar geleden, hadden wij een mooi voornemen. Wij gaan zoveel mogelijk lokaal onze spullen aanschaffen. Dus de eitjes bij de eierboer aan de Rietweg, de bloemen bij de pluktuin, zelfs asperges kochten wij rechtstreeks bij de boer. Lekker, goed te betalen en nog milieuvriendelijk ook.

Zelfs een tuinhuis kochten wij lokaal en niet bij een of ander groot tuincentrum. En ook daar zijn wij blij mee en over.

Op een van onze wekelijkse fietstochten kwam ik langs een boerderij waar een bord buiten stond. Aardappels te koop en een minibieb. Nu zijn er wel op meer plaatsen aardappels te koop, maar dat minibieb intrigeerde mij. En daar zag ik naast het aardappelkastje een soort van boekenkast staan met een boek of 20 erin.

Ik had er wel eens van gehoord maar nog nooit zo gezien. Het is dus de bedoeling dat je, als je een boek wilt lezen uit het kastje er een ander boek voor in de plaats legt. Een goed idee voor mensen die steevast roepen, als je vraagt of ze een boek willen hebben voor hun verjaardag, dat ze er al een hebben. Overigens is ook dit een voorbeeld van perfecte recycling en het is nog leuk ook.

Tenslotte wil ik u nog meedelen dat ik zeer verbaasd was toen ik een paar weken geleden met een goede kennis van mij, een van de grote bazen van de Keukenhof, een rondje golfde op onze mooie golfresidentie. Op mijn vraag of hij wist dat er zoveel mooie bollenvelden zijn in onze polder, antwoordde dat ongeveer 80 procent van de bollen op de Keukenhof uit onze polder komen. En niet uit de bollenstreek.

Niet aan China vertellen hoor, anders staan ze in april met z’n allen hier de bloemen te vertrappen. Maar leuk is het wel.

Andy Snijdt Hout